Kaikkien aikojen kutuauto – esittelyssä Eternal Erectionin keikkabussi

Kumpaan aloittelevan bändin kannattaa panostaa; hyviin soittokamoihin vai kunnon kutubussiin? Kuinka monta kaatoa bussilla on vyöllään? Katso upean kutubussin videoesittely!

MTV Autot kävi ystävänpäivästä inspiroituneena tutustumassa legendaarisen funk-yhtye Eternal Erectionin keikkabussiin. Niin sisältä kuin ulkoakin päräyttävän näköinen Funky Bus on palvellut bändin käytössä jo yli kymmenen vuotta.

Funky Bus

Funky Bus on moderni versio Woodstockin hippimenopelistä, viimeistä yksityiskohtaa myöten hienoksi tuunattu ja kertakaikkisen funk, sen katolle rakennetulla lavalla voi jopa keikkailla!

Bussi on Eternal Erectionin koti, keikkabussi, bäkkäri ja lava, tätä kaikkea samaan aikaan. Funky Bus on ollut mukana monilla festareilla, mm. The Great Escapessa Brightonin rannoilla ja Helsingin keskustassa Euroviisujen aikaan. Bussin päälle ja ympärille voi rakentaa vaikka kokonaisen festivaalin!

Lähde: eternalerection.com

– Funky Bus on meidän koti, se on meidän keikkabussi, se on meidän backstage ja se on myös meidän lava, yhtyeen keulahahmo ja kultakurkku Sam Huber kertoo.

– Usein keikkapaikoissa backstaget voi olla aika ankeita ja pieniä ja sotkusia, niin toi on oikeasti paljon viihtyisämpi, myös taiteilijanimellä Rick Lover tunnettu Huber jatkaa.

Lava ja sauna aina mukana

Funky Bus, lempinimeltään Betty, on pohjimmiltaan koulubussi, vaikkei se ole siinä käytössä koskaan ollutkaan. Suomen postilaitos tilasi Dodge PTH 600 -bussin rungon aikoinaan Yhdysvalloista, jonka jälkeen auto on ollut myös Puolustusvoimien käytössä. Autossa on panssariajoneuvo Pasin Valmet-moottori.

Funky Bus on poikkeuksellisen hyvin varusteltu keikkabussi. Kyytiin mahtuu kaikki tarpeellinen aina soittokamoista telttasaunaan ja bussin katolle pystytettävään esiintymislavaan. Oman lavan ansiosta on kuulemma saatu keikkoja, jotka olisivat muuten jääneet heittämättä.

Bussin päällä on vedetty keikkoja niin koti-Suomen festareilla kuin ulkomaitakin myöten. Autonkuljettaja, bussitaikuri Pentti "Pena" Saares kertoo, että parhaat muistot on nimenomaan Brightonin festivaaleilta Iso-Britanniasta.

– Meillä oli telttasauna mukana ja tuntu, että tuhat ihmistä katto, kun bändi soitti bussin katolla ja toiset tuhat katto, kun mä uin kanaalissa ja saunoin siinä telttasaunassa, Saares muistelee.

Funky Bus on Saareksen mukaan luotettava kulkupeli. Se on jättänyt tielle vain kahdesti vuosien varrella. Mittarissa on vähän alle miljoona kilometriä.

– Tää näyttää kivalta, tuoksuu hyvältä ja täällä on hauska olla, Saares kehuu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja