Kaikki tietävät Penelopen, mutta kuka on biisin takana oleva William?

Penelope-kappale on soinut kuluneen kesän aikana joka paikassa. Sen takana oleva artisti William kantaa harteillansa kuitenkin mysteriin viittaa. 

Kuluneen kesän aikana et ole varmastikaan voinut olla kuulematta artisti Williamin kappaletta Penelope. Kyseinen biisi on soinut niin sosiaalisessa mediassa, radiosoitoissa kuin tapahtumissa. Biisi on iskeytynyt suomalaisten sydämiin, sillä se keikkuu edelleen Spotify-listan ykkösenä, jossa se on ollut historian pisimpään. 

William julkaisi perjantaina (4.9.) debyttialbuminsa, jossa kuullaan Penelopen lisäksi myös yhdeksän uutta kappaletta. Artisti kertoo MTV Uutisille jännittävänsä albumin vastaanottoa. 

– Toivottavasti jengi ottaisi vastaan sen kokonaisuutena, William kertoo. 

Vaikka Williamin musiikki onkin iskeytynyt monen makuhermoon, on itse artisti vielä monelle mysteeri. Instagramissakaan hänestä ei ole kuin kymmenen päivitystä, joista viimeisimmät liittyvät tulevaan albumiin. Kuka hän siis on?

William kiinnostui musiikin tekemisestä vasta pari vuotta sitten, kun hänen tuottajaystävänsä Aitio esitteli hänelle biittejään. Raumalla asuva artisti päätti hankkia itselleen myös 100 euron mikin harrastusmielessä. 

– Tein sitä hauskanpidon vuoksi. En tehnyt sitä kuitenkaan sen takia, että saisin siitä itselleni uran. 

Toisin kuitenkin kävi. Sonyn nykyinen toimitusjohtaja Henri Lanz oli kuullut Williamin käsialaa Soundcloudissa ja hän kiinnostui siitä. He sopivat tapaamisen ja kaksi viikkoa siitä sopimus syntyi. 

Tällä hetkellä William tekee päätyönään musiikkia ja se onkin suunnitelma pidemmällä aikavälillä.

– Tärkein päämääräni on se, että saisin jatkaa uraani. 

Williamin Penelope-biisillä on feattaamassa yhdysvaltalaisräppäri Clever, jota suomalaisartisti fanitti jo ennen uraansa. 

– Onhan se hienoa päästä tekemään yhteistyötä sellaisen kanssa, jota katsoo ylöspäin. 

Hikeä ja veren vuodastusta Penelopen tekeminen ei kuitenkaan vaatinut, vaan Williamin sanoin se "syntyi lähes itsestään".

– Menin kerran kesällä himaan ja aloin kuuntelemaan biittejä ja siitä se sitten syntyi. Sen suosio yllätti kyllä täysin, en olis voinut kelaa, että siitä tulis noin iso.

Mutta millainen on William? Kysyttäessä ikää, tulee vastaus; reilu parikymppinen. Artisti myöntää, että haluaa pitää oman elämänsä yksityisenä artistiminän ohessa. 

– Haluan olla jonkin sortin mysteeri. Päivittelen sosiaaliseen mediaan silloin tällöin, mutta en koe, että minun tulisi jakaa siellä kaikki. 

Vaikka William kantaakin olkapäillään mysteerin viittaa, tullaan hänet pysäyttämään nykyisin kadulla kuvaa varten ja kyselemällä erikoisia asioita yksityiselämästä keikan päätteeksi. 

– Luulen, että vanhemmat ihmiset ei mua niin tunne, hän toteaa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja