Mainos

Kaikki sisäelimensä menettänyt nainen valmistui lääkäriksi

Allison John selvisi mahdottomasta: nainen menetti kaikki tärkeimmät sisäelimensä, ja ne jouduttiin korvaamaan uusilla. Nyt täysin toipunut nainen yllätti kaikki valmistumalla itsekin lääkäriksi.

Allison John on valmistunut lääkäriksi. 32-vuotiaan naisen saavutus ei olisi mitenkään erityinen, ellei hän olisi joutunut opiskeluaikanaan käymään läpi useita rankkoja leikkauksia: Johnille on siirretty uusi sydän, keuhkot, munuaiset ja maksa.

– En koskaan uskonut, että tämä päivä viimein tulisi. Se on minulle valtava virstanpylväs. Elämäni on ollut vuoristorataa, ja on kestänyt kauan päästä tänne. Lopulta olen perillä, John kommentoi valmistuessaan.

Naisen mukaan hänen kokemuksensa ovat varmasti avuksi työssä.

– Olen varma, että hyvä tohtori pystyy asettumaan potilaan asemaan. Kaiken sen jälkeen, mitä olen kokenut sekä hyvien että huonojen lääkärien käsissä, voin käyttää kokemuksiani auttaakseni muita.

Kolme päivää elinaikaa

Johnilla diagnosoitiin kystinen fibroosi, kun hän oli kuusi viikkoa vanha. 14-vuotiaana hänen maksansa alkoi pettää, ja hän tarvitsi siirrännäisen. 16 kuukauden odotus palkittiin vuonna 1995, kun nuori nainen viimein sai uuden elimen. Pelastus saapui viime tingassa: Johnille oli juuri annettu kolme päivää elinaikaa.

Vuonna 1996 John aloitti neurotieteen opinnot Cardiffin yliopistossa. Seuraavana vuonna hänen terveytensä petti jälleen: tällä kertaa tarvittiin uudet keuhkot. Johnin tila huononi, ja hän tarvitsi jatkuvasti lisähappea. Nainen pääsi tuskin pois makuuhuoneestaan, ja vietti aikansa pyörätuolissa. Ruokaa hän sai vain nenämahaletkun kautta.

Uudet keuhkot löytyivät vielä vuoden 1997 aikana, ja John leikattiin nopeasti. Leikkaus kesti kuusi tuntia, ja sen aikana naiselle annettiin myös uusi sydän.

"Ei kannata huolehtia tulevasta"

Vuonna 2001 nainen sai valmiiksi neurotieteen opintonsa. Omien kokemustensa inspiroimana hän päätti lukea lääkäriksi.

Vuonna 2005 John sai huonoja uutisia: hänen uusia elimiään varten aloitettu hylkimisenestolääkitys oli vahingoittanut hänen munuaisiaan. Nainen tarvitsisi nyt uudet munuaiset.

Tällä kertaa apu oli lähellä: Johnin 61-vuotias isä sopi luovuttajaksi, ja heidät leikattiin. John joutui olemaan tajuissaan leikkauksen aikana, sillä hänen kovia kokenut kehonsa ei olisi kestänyt nukutusta. Epiduraalipuudutuksen avulla hän selvisi kokemuksesta.

– Se oli riskipeliä, mutta elämäni oli luisumassa käsistäni. Hävittävää ei ollut, John kertoo.

– Monet ovat sanoneet tuuriani huonoksi, mutta en näe sitä niin. Elinluovuttajien määrä on pieni, joten olen hyvin onnekas. Tällä hetkellä olen fyysisesti paremmassa kunnossa kuin koskaan, ja olen innoissani tulevaisuudesta. Ei kannata huolehtia tulevasta, kun nykyisyys on niin hyvällä mallilla, hän muistuttaa.

MTV3/Helmi

Kuvat: Caters news/MV photos, Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.