Mainos

Kaikki keinot käyttöön! Näissä maissa ihmisten halutaan harrastavan enemmän seksiä

Mainoksia, rahaa ja jääkaappeja. Moni maa on ottanut luovat keinot käyttöön syntyvyyden nostamiseksi. 

Väestöntutkijoiden mukaan syntyvyyden tulisi olla hieman yli kaksi lasta naista kohden, jotta väestö uusiutuisi kokonaan. Kulttuurisista ja taloudellisista syistä johtuen tällä hetkellä vain puolet maailman 224 maasta pääsee tähän tavoitteeseen.

Nyt maissa, joissa väestön väheneminen on todellinen ongelma, päättäjät ovat ryhtyneet toimiin tämän negatiivisen ilmiön estämiseksi. Seuraavissa maissa todella halutaan, että ihmiset harrastaisivat enemmän seksiä.

Tanska

Jos et aio perustaa perhettä Tanskaan, laita edes lapsi aluilleen kyseisessä maassa. Maan syntyvyys on niin alhainen, 1,73 lasta naista kohden, että tanskalaisen matkailuyrityksen oli puututtava peliin. Spies Rejser -yritys tarjoaa kolmen vuoden edestä vauvantarvikkeita pareille, jotka tulevat raskaaksi yrityksen kautta varatulla lomalla.

Venäjä

Tech Insiderin raportin mukaan Venäjällä ollaan nyt huolissaan siitä, että yhä useampi nuori mies kuolee AIDSiin ja alkoholismiin samaan aikaan, kun yhä useampi nainen jää lapsettomaksi. Tilanne on päässyt niin huonoksi, että Venäjä on julistanut syyskuun 12. päivän viralliseksi hedelmöittymispäiväksi. Naiset, jotka synnyttävät tasan yhdeksän kuukautta myöhemmin, palkitaan ruhtinaallisesti. 

Japani

Japanin syntyvyys on jäänyt uusiutumisluvun alle jo yli neljäkymmentä vuotta. Vastapainoksi vuosikymmeniä jatkuneelle trendille joukko yliopisto-opiskelijoita kehitti vuonna 2010 robottivauvan, jonka luvataan antavan pareille esimakua vanhemmuuteen. Kun miehet ja naiset alkavat ajatella itseään mahdollisina isinä ja äiteinä, he laittavat ajatuksensa hyvinkin todennäköisesti käytäntöön.

Singapore

Singaporen syntyvyys on yksi maailman alhaisimpia, vain noin 0,8 lasta naista kohden. Vuonna 2012 Singaporen hallitus loi yhdessä Mentos-yrityksen kanssa Kansallinen yö -kampanjan, jossa kansalaisia rohkaistaan isänmaallisuuteen ja täyttämään velvollisuutensa lapsen hankinnassa. Maa on lisäksi rajoittanut saatavilla olevien yksiöiden määrää.

Singaporen hallitus tuntuu olevan tosissaan, sillä se kuluttaa vuosittain yli miljardi euroa ohjelmaan, jonka tarkoituksena on saada ihmiset harrastamaan enemmän seksiä.

Etelä-Korea

Joka kuun kolmas keskiviikko Etelä-Koreassa vietetään perhepäivää, jolloin työntekijät saavat poistua toimistolta jo iltaseitsemän aikaan kotiin tekemään lapsia.

Intia

Vaikka Intiassa väestön uusiutuminen ei ole ongelma, maassa ollaan huolissaan Parsi-yhteisön syntyvyyden vähentymisestä. Muutama vuosi sitten tämän etnisen ryhmän syntyvyyttä pyrittiin elvyttämään mainoksilla, joissa kehotettiin: ”Ole vastuullinen – älä käytä kondomia tänä iltana”.

Italia

Italian syntyvyys on Euroopan keskitasoa alhaisempi, ja tästä johtuen maa onkin ottanut asiaan kiistanalaisen lähestymistavan kannustaakseen kansalaisiaan hankkimaan enemmän lapsia. Useat mainokset muistuttavat, että lapset eivät tule tyhjästä. ”Anna mennä”, "Älä odota haikaraa.”

Espanja

Espanjassa syntyvyys on kääntynyt laskuun samaa tahtia työttömyyden kanssa. Tämän vuoden tammikuussa Espanjan hallitus palkkasi riveihinsä erityisen komissaarin, jonka tehtävänä on kääntää syntyvyys jälleen nousuun. 

Virolaissyntyinen sopraano Angelika Klas kertoo perhe-elämästä.


Lähde: BusinessInsider 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.