Kaikki 17 päivää loukussa olleet tietyöläiset pelastettu Intiassa

Intiassa on saatu ulos kaikki 41 tietyöläistä romahtaneesta maantietunnelista, jossa he ovat olleet loukussa 17 päivää.

Yhteensä 41 miehen pelastusoperaatio on ollut vaikea ja hidas. Miehet olivat tunnelissa 17 päivää.

– Olen todella helpottunut ja onnellinen, koska kaikki 41 loukussa ollutta työntekijää on saatu onnistuneesti pelastettua. Kyseessä oli useiden tahojen hyvin organisoima yhteistyö, mikä teki siitä yhden viime vuosien merkittävimmistä pelastusoperaatioista, ylisti maantieliikenteestä vastaava ministeri Nitin Gadkari.

Työntekijät jäivät loukkuun, kun rakenteilla ollut Silkyaran ja Dandalgaonin kaupunkien välinen tietunneli romahti pohjoisessa Uttarakhandin osavaltiossa.

Miehet vedettiin romahtaneesta tunnelista ulos 57 metriä pitkän teräsputken kautta. Miehet vedettiin teräsputkea pitkin erikoisvalmisteisilla paareilla, joiden alla oli pyörät.

Romahtaneen tietunnelin lähellä oli paljon loukussa olevien tietyöläisten sukulaisia. Osa heistä oli ollut leiriytyneenä paikalla viikkokausia.

– Olemme kiitollisia jumalalle ja pelastustyöntekijöille, jotka ovat tehneet kovasti töitä heidän pelastamisekseen, sanoi Naiyer Ahmad, jonka nuorempi veli Sabah oli loukussa tunnelissa.

Sisko oli odottanut tietoa pelastumisesta paikan päällä yli kaksi viikkoa. Viranomaisten mukaan pelastustöitä on vaikeuttanut onnettomuuspaikan sijainti Himalajan vuoristoalueella.

Lue ja katso lisää: Näin loukkuun jääneisiin saatiin videoyhteys

Intiassa loukkuun jääneisiin rakennustyöläisiin saatiin videoyhteys 1:01

 

Lue myös:

    Uusimmat