Romahtaneeseen kaivokseen loukkuun jääneeltä amputoitiin jalka – Kymmeniä ihmisiä on yhä jumissa raunioissa, toivo eloonjääneiden löytymisestä hiipuu

Ainakin 60 ihmistä jäi romahtaneeseen kultkaivokseen Indonesiassa 1:10
Indonesian kaivosturmassa on kuollut useita ihmisiä.

Indonesiassa pelastusviranomaiset joutuivat amputoimaan yhden kaivostyöntekijän jalan, sillä se oli jäänyt jumiin kaivoksen raunioihin. Pelastusoperaatio on käynnissä Sulawesin saarella, jossa romahti laiton kultakaivos tiistaina.

– Pelastajien oli pakko amputoida uhrin jalka, sillä se oli jumissa kiven alla, eivätkä he uskaltaneet liikuttaa kiveä uuden sortuman pelossa, sanoo paikallisen hätäkeskuksen edustaja Sutopo Purwo Nugrohotiedotteessa.

Pelastettu kaivostyöntekijä kuoli kuitenkin myöhemmin vammoihinsa.

Pelastusoperaatiosta kertovat muun muassa Reuters ja BBC.

Vaikea pelastusoperaatio

Pelastusoperaatio on kestänyt jo päiviä, ja se jatkuu edelleen. Raunioista on saatu nostettua useita vakavasti loukkaantuneita työntekijöitä, mutta ainakin seitsemän ihmistä on medialähteiden mukaan kuollut.

Toivo eloonjääneiden löytymisestä hiipuu.

– Eilen tekemämme arvion mukaan, emme kuule kaivoskuiluista enää ääniä, sanoo Abdul Muin Paputungan paikallisesta hätäkeskuksesta Reutersille.

Indonesia on kieltänyt pienimuotoisen kaivostoiminnan, sillä vähäisen sääntelyn takia kaivokset ovat alttiita romahduksille. Viranomaiset eivät kuitenkaan aina valvo syrjäisten seutujen toimintaa tarkasti.



Lue myös:

    Uusimmat