"Kaikilla meillä on oikeus mennä ulos, rentoutua ja bilettää" – Sanna Marinin biletys saa myös ymmärrystä osakseen

1:32
Mitä kansalaiset ajattelevat pääministerin bilevideosta? Katso kommentit videolta.

Tapasimme kansalaisia kysyäksemme mitä mieltä he ovat nettiin vuotaneista kohuvideoista Sanna Marinista. Heiltä löytyi ymmärrystä pääministerin juhlintaa kohtaan. Sekin mainittiin, että on hyvä keskustella julkisesti siitä, mitä valtaapitävässä asemassa olevat henkilöt voivat yksityiselämässään tehdä.

Näyttää siltä, että moni hyväksyy juhlinnan pääministeriltä ja pitää sitä ihan normaalina käytöksenä, kuin kenen tahansa tavallisen tallaajan juhlinta.

– No toki hänen pitää edustaa, mutta kuten sanoin kaikki me ollaan ihmisiä, kaikilla meillä on oikeus mennä ulos, rentoutua ja bilettää, mutta sitten taas uutisissa ei pitäisi käsitellä sitä hänen biletystä vaan ihan oikeita asioita liittyen hänen työhönsä, sanoi Cindy Mehtomaa.

– No ainakaan minun kuulemistani asioista ei ole haittaa hänelle. Kyllähän nuoren ihmisen täytyy olla saman ikäisten seurassa. Minä olen muutaman kymmenen vuotta häntä vanhempi, mutta laulan mielelläni kavereideni kanssa yhdessä ja tanssinkin jos joku tanssittaa, sanoi puolestaan Ritva Asikainen.

1:00

Samanlainen henkilö kuin kuka tahansa

Irlannista kotoisin oleva Christopher McCutcheon ei pidä Marina tässä asiassa erillään tavallisista ihmisistä.

– Minä ajattelen häntä henkilönä, joka on ihan samanlainen kuin kaikki muutkin. Hänellä pitää olla oikeus mennä juhliin ja ottaa drinkki jos hän haluaa. Eikä huumeiden käytöstä ole mitään todisteita, ainakaan tietääkseni, joten en henkilökohtaisesti näe mikä on ongelma.

Ei vaikuta uskottavuuteen

Arto Kapiainen vastasi, ettei videon leviäminen vaikuta Marinin uskottavuuteen pääministerinä millään lailla.

Keskustelun leviäminen yleiseksi keskusteluksi siitä, mitä valtaapitävät henkilöt voivat yksityiselämässään tehdä sai kannatusta Tatu Kuukkaselta.

– Minun mielestäni se on ihan mielenkiintoista ja hyvä, että Sanna Marin on vähän ravistellut tätä pääministeri-instituutiota ja saanut sitten kansalaiset ja median keskustelemaan siitä, että mitä poliitikot ja päättäjät voi tehdä yksityiselämässään tai miten tämä rajanveto sitten menee. Minun mielestäni se on hyvä ja tervettä, että tästä keskustellaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja