Mainos

Uusi ulottuvuus kahvihetkeesi – näillä ohjeilla valmistat parhaan kahvin!

Valmiissa kahvissa on yli 800 erilaista aromaattista yhdistettä, joka on enemmän kuin missään muussa juomavalmisteessa. Makuelämyksen kannalta aromit ovatkin ensisijaisen tärkeitä, ja niiden rooli täydellisessä kahvissa on paljon suurempi kuin ehkä tulemme ajatelleeksi.  

Avatessasi paketin mustaa kultaa, joka myös kahvina tunnetaan, kohtaat ensimmäisenä kahvin huumaavan tuoksun.  Mitä jos tuon huumaavan tuoksun saisi entistä huumaavampana? Jauhamalla pavut itse pääset osalliseksi maailmaa, jossa kohtaat uusia tuoksuja, makuja ja kokemuksia, eikä paluuta entiseen enää ole.

Jauha oma kahvisi!

”Kukkainen, pähkinäinen, trooppinen, mausteinen, makea, hedelmöinen, umami ...”. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Myös kahvia voidaan kuvailla lukuisilla termeillä.

Tärkeintä ei kuitenkaan ole se, miten kahvia kuvaillaan. Tärkeintä on se, että kahvi maistuu hyvältä. Onneksi parhaalta maistuvan kahvin sinä pystyt valmistamaan omassa kodissasi omilla laitteillasi.

– Kahvipapujen jauhaminen luo uuden ulottuvuuden kahvihetkeesi. On se sitten aamulla tai illalla, kotona tai mökillä. Mikä parasta, kahvipapujen jauhaminen ei ole rakettitiedettä, eikä kallista. Tarvitset vain kahvimyllyn, jotta homma saadaan käyntiin, Wilfa Suomen toimitusjohtaja Nikolas Bogdanoff kertoo.

Puolet aromeista häviää jo 15 minuutin kuluttua

Valitsemalla kahvipavut ja jauhamalla ne itse varmistat, että kahviaromit ja maku vapautuvat juuri oikealla tavalla ja ennen kaikkea juuri oikealla hetkellä.  

Bogdanoffin mukaan kahvipapujen aromeista jopa puolet häviää jo viidentoista minuutin kuluttua siitä, kun jauhettu kahvi pääsee kosketuksiin hapen kanssa. Jauhamalla pavut itse juuri ennen kahvinkeittoa varmistat sen, että pääset nauttimaan kahvin aromeista  täyteläisimmillään.

Kahvimaailmaan sukeltaminen on helppoa ja nautinnollista

Papuja jauhaessa pystyy säätelemään karkeusastetta, jonka avulla vanhasta tutusta kahvista voi löytää uusia ulottuvuuksia. Karkeusasteella tarkoitetaan sitä, kuinka hienoksi tai karkeaksi pavut jauhetaan.

– Jauhamalla kahvipavut itse pystyt räätälöimään kahvin juuri sinulle sopivaksi. Karkeaksi jauhetut pavut antavat pehmeämmän ja täyteläisemmän maun, kun taas hienoksi jauhettujen papujen makumaailma on intensiivisempi, Bogdanoff opastaa. Eri karkeuksia kokeilemalla voit löytää juuri itsellesi sopivan makumaailman.

Bogdanoffin mukaan kahvimaailma on monipuolinen, mutta yksinkertaisimmillaan se kiteytyy kahvipapuihin ja raikkaaseen veteen. Kahvipapuja ja -myllyjä on laajasti saatavilla, joten alkuun pääseminen tänä päivänä on todella helppoa.

Kahvikupista jopa 98,5 prosenttia on vettä

Veden roolia kahvissa ei voi korostaa tarpeeksi. Suomessa ollaan siinä mielessä onnekkaita, että yleensä hanavesi on puhdasta ja happirikasta. Lähtökohta kahvin keittämiseen on siis mitä parhain.

Moni kuitenkin astuu harhaan lisäämällä veden keittimeen kahvipannulla tai mukilla, jolloin lähtökohtaisesti raikas ja puhdas vesi ei enää sitä ole. Tällöin lopputulos ei ole paras mahdollinen.

Periaate on yksinkertainen. Jos aloittaa kahvin keittämisen huonolla vedellä, ei lopputuloksena voi olla muuta kuin huonoa kahvia. Tämä on virhe, jonka valitettavan moni tekee. Tärkeää olisi siis käyttää aina puhdasta ja kylmää vettä.

Wilfan Performance markkinoiden ainoa pumpputeknologialla varustettu keitin

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä tärkeää on, että sinulla on käytössäsi kahvinkeitin, joka tyhjentää laitteesi kaikesta vedestä kahvinkeiton yhteydessä. Harva tietää, että ilman erillistä pumpputeknologiaa laitteeseen jää aina vettä edellisiltä keittokerroilta. Kun keittämiseen on käytetty edellisen keittokerran vettä, ei ole ihme, että lopputulos ei välttämättä ole kovin miellyttävä.

Wilfan Performance kahvinkeitin on markkinoiden ainoa keitin, joka on varustettu pumpputeknologialla. Tämä pumpputeknologia varmistaa sen, että laite tyhjentyy vedestä täysin joka käyttökerran jälkeen. Sen ansiosta voit luottaa siihen, että myös seuraava kahvikuppi maistuu siltä kuin kahvin kuuluukin.

– Ilman pumppua kahvinkeittimiin jää helposti noin yksi desilitra vettä joka käyttökerran jälkeen. Toisin sanoen laitteessa on valmiiksi yhden desilitran verran vanhaa hapetonta vettä, jonka tuloksena kahvi voi olla lattean makuista. Jos haluat katsoa jääkö keittimeesi vettä, voit kokeilla kääntää kahvinkeittimesi ylös alas seuraavan keittokerran jälkeen, ja katsoa mitä tapahtuu, Bogdanoff sanoo.

­Bogdanoff kertoo, kuinka kahvikokemuksen parantaminen ei vaadi paljoa. Käytännössä se kiteytyy veden laatuun, veden määrään ja kahvipapujen jauhamiseen.

Kiinnostaako lisävihjeet paremman kahvin tekoon?  

Lue myös:

    Uusimmat