Valmiissa kahvissa on yli 800 erilaista aromaattista yhdistettä, joka on enemmän kuin missään muussa juomavalmisteessa. Makuelämyksen kannalta aromit ovatkin ensisijaisen tärkeitä, ja niiden rooli täydellisessä kahvissa on paljon suurempi kuin ehkä tulemme ajatelleeksi.
Avatessasi paketin mustaa kultaa, joka myös kahvina tunnetaan, kohtaat ensimmäisenä kahvin huumaavan tuoksun. Mitä jos tuon huumaavan tuoksun saisi entistä huumaavampana? Jauhamalla pavut itse pääset osalliseksi maailmaa, jossa kohtaat uusia tuoksuja, makuja ja kokemuksia, eikä paluuta entiseen enää ole.
Jauha oma kahvisi!
”Kukkainen, pähkinäinen, trooppinen, mausteinen, makea, hedelmöinen, umami ...”. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Myös kahvia voidaan kuvailla lukuisilla termeillä.
Tärkeintä ei kuitenkaan ole se, miten kahvia kuvaillaan. Tärkeintä on se, että kahvi maistuu hyvältä. Onneksi parhaalta maistuvan kahvin sinä pystyt valmistamaan omassa kodissasi omilla laitteillasi.
– Kahvipapujen jauhaminen luo uuden ulottuvuuden kahvihetkeesi. On se sitten aamulla tai illalla, kotona tai mökillä. Mikä parasta, kahvipapujen jauhaminen ei ole rakettitiedettä, eikä kallista. Tarvitset vain kahvimyllyn, jotta homma saadaan käyntiin, Wilfa Suomen toimitusjohtaja Nikolas Bogdanoff kertoo.
Puolet aromeista häviää jo 15 minuutin kuluttua
Valitsemalla kahvipavut ja jauhamalla ne itse varmistat, että kahviaromit ja maku vapautuvat juuri oikealla tavalla ja ennen kaikkea juuri oikealla hetkellä.
