Kahvia vai teetä? Näin juomavalintasi kertoo luonteestasi

Suosimasi kuuma juoma saattaa paljastaa todellisen luonteesi. Lue, pitääkö analyysi paikkansa sinun kohdallasi!


Kahvi ja tee tunnetaan molemmat virkistävästä vaikutuksestaan, ja kummallakin on pitkät perinteet niin lääkkeenä kuin sosiaalisena tapana. Silti nämä kofeiinipitoiset juomat jakavat ihmiset kahteen leiriin: toisilla kolottaa kahvihammas, toiset rakastavat teetä. Mutta eroavatko kahvin kittaajat ja teen lipittäjät muuten toisistaan?

Maailman suosituimmasta nautintoaineesta kofeiinista kirjan kirjoittaneet Bennett Allen Weinberg ja Bonnie Bealer väittävät, että juomavalinta paljastaa persoonallisuuseroja.


Alla olevat luonnehdinnat pohjautuvat Weinbergin ja Bealerin kirjaan The World of Caffeine, the Science and Culture of the World’s Most Popular Drug.

Kahvi


Kahvi on miehekäs valinta. Miehet omaksuivat kahvinjuonnin ensin, eikä aikoinaan juomaa naisille sallittukaan. Kahvinjuontiin yhdistetään boheemius. Se tuo mieleen kahviloissa yömyöhään valvovat taiteilijat ja kirjailijat. Kahvinjuojat voivat olla liberaaleja, mutta myös rahvaanomaisia. Myöhemmin kahvista tulikin koko kansan pahe, ja kahviloihin ovat olleet kaikki tervetulleita.

Kahviin on liittynyt nautinnonhakuisuus ja hemmottelu: esimerkiksi Turkissa kahvin kera poltellaan vaikkapa tupakkaa. Kahvinjuojat voidaan nähdä paheellisina, ja jotkut näkevät kahvin nauttimisen yhä pahana tapana.

Kahvin valitsevia kuvaillaan myös intohimoisiksi, ylettömyyksiin taipuvaisiksi, kovapintaisiksi, eläväisiksi ja ulospäin suuntautuneiksi, jopa kevytkenkäisiksi. Kahvinjuojat ovat työorientoituneita.


Tee

Tee on naisten juoma. Teen juojat ovat sovinnaisia, he pitävät kenties perinteistä ja säännöistä. He ovat myös kaunosieluja: teeseremonioissa on aina panostettu estetiikkaan, ja perinteisessä englantilaisessa teehetkessä tulee keskustelunkin olla kaunista ja sivistynyttä.

Teen juonti on ollut yläluokkaisempi tapa, hienostunutta ja hillittyä. Tee edustaakin kohtuullisuutta ja pidättyväisyyttä. Se on ujojen ja introverttien juoma: kenties sellaisten, jotka pitävät muutenkin sosiaalisista normeista.

Teen juonti on nähty hyveenä, mutta juomaa ympäröi myös jonkinlainen hengellisyys ja mystiikka. Tee on romantikkojen ja mietiskelijöiden valinta.

Lähde Hubpages.com

Lue myös Makuja-juttu:Mitä kahvisi kertoo sinusta?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja