Kahteen erään 50 torjuntaa! Monivuotinen SM-liigavahti ällistyttävässä torjuntavireessä MM-kisoissa

Latvia johtaa Italiaa vastaan 2-0-lukemin kahden erän jälkeen. Ottelun hahmo on toistaiseksi ollut entinen Porin Ässien maalivahti Andreas Bernard.

Bernard on hyppinyt ja pomppinut joka suuntaan ottelun aikana ja hänellä onkin kasassa kahden pelatun erän jälkeen ällistyttävät 50 torjuntaa.

Ottelun aikana näyttikin jo siltä, ettei entisen NHL-luotsin Bob Hartleyn johtama Latvia saa millään kiekkoa Bernardin taakse, mutta ajassa 29.11, se siinä onnistui.

Rihards Bukarts laukoi kiekon kohti maalia, josta se pomppi maalin kulmalle. Roberts Bukarts ehti irtokiekkoon ensimmäisenä ja suti rystyltä kiekon ohi Bernardin.

Latvia pääsi kokeilemaan heti maalin perään uudestaan maalintekoa, kun Teodors Blugers tarjoili kiekon poikittaissyötöllä hyvään paikkaan Rihards Marenikselle, joka laukoi heti. Viime kaudella Porin Ässissä torjunut Bernard venytti upeasti kiekon tielle.

Marenis onnistui lopulta maalinteossa erän lopussa, kun 26-vuotias hyökkääjä laukoi tarkasti kiekon etuyläkulmasta sisään ja vei Latvian 2-0-johtoon. 

Bernard on tuttu SM-liigakaukaloista, sillä 28-vuotias maalivahti torjui muun muassa Ässien maalilla neljän kauden ajan. 



 

Lue myös:

    Uusimmat