Mainos

Kahta nuorta syytetään nuoren miehen murhasta – ruumis löytyi palaneen auton takakontista Lappeenrannan venesatamasta

0:15

Syyttäjä on nostanut syytteet epäillyistä rikoksista, jotka liittyvät palaneesta autosta löytyneeseen vainajaan Lappeenrannan Lauritsalan venesatamassa. 

Venesatamasta löytyi toukokuun 22. päivä palanut auto, jonka peräkontissa oli ruumis. Pian otettiin kiinni 19-vuotias nainen ja 20-vuotias mies, joita poliisi epäili henkirikoksesta. Etelä-Karjalan käräjäoikeus vangitsi kaksikon todennäköisin syin murhasta epäiltynä.

Syytteet on nostettu kahta edelleen vangittuina olevaa henkilöä vastaan murhasta, törkeästä vapaudenriistosta, törkeästä ryöstöstä, hautarauhan rikkomisesta, vahingonteosta ja lievästä maksuvälinepetoksesta.

Juttua käsitellään Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa Lappeenrannassa lokakuun lopussa.

Teinipoika löysi ruumiin

Teini-ikäinen poika löysi ruumiin palaneen auton takakontista. Poliisi ja pelastuslaitos olivat käyneet palopaikalla jo aamuyöllä, mutta auto jäi tutkimatta poliisin mukaan tarkemmin, sillä se oli vielä kuuma ja savusi.

– Ruumis oli palanut ihan mustaksi eikä siitä mitenkään saanut selvää, oliko se nainen vai mies. Ruumiista näkyi pää, yläselkä ja jalkapöytä. Se oli kylkiasennossa takakontissa, paikalla ollut mies kertoi toukokuussa MTV Uutisille.

Palaneesta autosta löydetty vainaja oli MTV Uutisten tietojen mukaan nuori, rekankuljettajan ammatista haaveillut mies. Hänen oli määrä juhlia valmistumistaan alalle kesäkuun alussa. Hänet löydettiin kuitenkin kuolleena vain runsasta viikkoa aiemmin.

MTV Uutiset haastatteli toukokuussa henkilöä, joka tunsi uhrin. Hänen mukaansa nuori mies oli luonteeltaan kiltti ja ystävällinen. Henkilön tiedossa ei ollut, että mies olisi tuntenut surmaajikseen epäiltyä kaksikkoa ainakaan pitkältä ajalta.

– Minulla on melko varma käsitys siitä, että hän on joutunut väärään paikkaan väärällä hetkellä, haastateltava sanoi tuolloin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja