Palaneen auton takakontista löytynyt nuorukainen kohtasi julmaa väkivaltaa ennen kuolemaansa – sidottiin käsistä ja jaloista ja puukotettiin yli 30 kertaa

Perheen piknik keskeytyi ruumislöytöön Lappeenrannassa 0:15

Lappeenrannan Lauritsalan venesatamasta keväällä löydetyn ruumiin tapausta on alettu puida Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa tänään. Syytteiden mukaan henkirikoksen uhriksi joutunut nuori mies kohtasi julmaa väkivaltaa ennen kuolemaansa. 

Videolla palanut auto, jonka takakontista vainaja löydettiin. 

Syyttäjä vaatii elinkautista vankeusrangaistusta tapauksessa epäiltyinä vangituille 19-vuotiaalle naiselle ja 20-vuotiaalle miehelle. Kaksikkoa syytetään muun muassa murhasta.

Syytteiden mukaan kaksikko sitoi uhrin kädet ja jalat, laittoi nuorukaisen oman autonsa takakonttiin ja myöhemmin surmasi tämän ja poltti auton. 

Ennen kuolettavaa väkivaltaa kaksikko oli syyttäjän mukaan ajellut uhrin autolla Lappeenrannan ja Imatran alueella muutaman tunnin ajan. Uhri oli tällä välin sidottuna auton peräkontissa. 

Henkirikoksen epäillään tapahtuneen Lappeenrannan Mikonsaaressa, missä kaksikko nosti uhrin peräkontista maahan ja ryhtyi potkimaan ja tallomaan tätä tai hyppimään tämän päällä. Nuorukaista myös lyötiin ja viillettiin teräaseella rintakehän ja vatsan alueelle. 

Seurauksena oli muun muassa 33 pistohaavaa ja murtunut kurkunpää. Ruumiinavauksessa uhrin välittömäksi kuolinsyyksi todettiin pistohaavojen aiheuttama verenvuoto ja elinten vammat. Veitsi oli osunut muun muassa sydämeen. 

Syytteiden mukaan kaksikko nosti ruumiin teon jälkeen takaisin auton takakonttiin, ajoi Lauritsalan venesataman alueelle ja kaatoi ruumiin sekä auton päälle bensaa ja sytytti auton palamaan.

Uhrin valmistujaisia oli määrä juhlia kesällä

Uhri löydettiin Lauritsalan venesatamasta toukokuun 22. päivä. Karmean löydön teki teini-ikäinen poika.

Viranomaiset olivat käyneet ihmettelemässä palanutta autoa jo aiemmin, mutta kulkupeliä ei oltu tutkittu tarkemmin. Viranomaisten mukaan auto oli vielä tuolloin savuava ja kuuma. 

Epäillyn henkirikoksen uhri oli MTV Uutisten tietojen mukaan nuori, rekankuljettajan ammatista haaveillut mies. Hän oli opiskellut alaa, ja hänen valmistujaisiaan oli suunniteltu kesäkuun alulle. Nuorukainen kuoli noin viikkoa ennen juhlia. 

Uhrin tuntenut henkilö kertoi MTV Uutisille toukokuussa, että nuori mies oli luonteeltaan kiltti. Hänen arvionsa mukaan mies ei tuntenut murhastaan epäiltyä kaksikkoa ainakaan pitkältä ajalta. 

– Minulla on melko varma käsitys siitä, että hän on joutunut väärään paikkaan väärällä hetkellä, henkilö sanoi tuolloin.

Myös syyttäjä uskoo, ettei uhri tuntenut tekijöitä kuin korkeintaan muutaman viikon ajalta.

Syyttäjän näkemys on, että henkirikoksen mahdollinen motiivi liittyy toisen syytetyn osalta rahaan ja toisen osalta mustasukkaisuuteen. Yhtenä mahdollisena motiivina on syyttäjän mukaan myös se, että toinen syytetyistä halusi tappaa ihmisen.

Syyttäjän mukaan kaksikko oli suunnitellut tekoa etukäteen.

Oikeudessa kirjallisina todisteina on muun muassa syytetyn naisen kännykän selaushistoria, jonka perusteella henkilö oli joitain kuukausia ennen tekoja hakenut tietoa ihmisen tappamisesta ja "sairaimmista murhaajista ikinä". 

Murhan lisäksi kaksikkoa syytetään vapaudenriistosta, törkeästä ryöstöstä, lievästä maksuvälinepetoksesta, hautarauhan rikkomisesta ja vahingonteosta. Syytteet liittyvät tapahtumiin ennen ja jälkeen epäillyn henkirikoksen.

Lue myös:

    Uusimmat