Mainos

Kahden lapsen äiti surmattiin raa'asti kotiinsa - syytetty kiistää

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi tänään viime heinäkuussa Helsingin Pikku Huopalahdessa tapahtuneen henkirikoksen oikeuskäsittely.

Vuonna 1970 syntynyttä miestä syytetään keski-ikäisen sosiaalityöntekijän ja kahden alaikäisen lapsen äidin raa'asta murhasta. Veriteko tapahtui naisen asunnossa 21. heinäkuuta.

Murhan motiivina on syyttäjä Kimmo Virtasen mukaan tekijän ja uhrin välille lyhyen tuttavuuden jälkeen syntynyt riita.

Nainen yritti hälyttää apua

Iltaa oli istuttu jo torstaina 20. heinäkuuta. Tuolloin nainen oli kutsunut kotinsa lähistöllä tapaamansa pariskunnan luokseen.

Seuraavan päivän aamulla tuttavuus oli jatkunut vielä rauhallisissa merkeissä. Iltapäivällä mies oli riidan seurauksena alkanut pahoinpidellä uhriaan ja iskenyt tätä usealla eri tekovälineellä.

Miehen naisystävä oli ilmeisesti yritti miesystävänsä teon jälkeen hälyttää vielä apua, mutta mies alkoi pahoinpidellä myös tätä.

Pahoinpitelyn jälkeen kaksikko jätti avun hälyttämättä ja poistui asunnosta. Syyttäjän arvion mukaan uhri saattoi vielä tässä vaiheessa olla elossa.

Takaisin uhrin asunnolle

Lauantaina asunnolle oli vielä palattu.

Syyttäjän mukaan joko mies yksin tai pariskunta yhdessä anasti tuolloin asunnosta runsaasti omaisuutta, joka löytyi kaksikon käyttämästä asuntoautosta Hyvinkäältä.

Mukaan lähti ainakin uhrin kannettava tietokone, Suomi-sarjan rahakokoelma, videokamera, digikamera, lusikoita ja pankkikortti, jota syytetyt käyttivät sekä Helsingissä että Hyvinkäälle.

Rahakokoelman he panttasivat myöhemmin.

"Väkivaltaa vastustava sosiaalityöntekijä"

Uhrin omaisten edustaja kertoi salissa, että uhri oli kahden alaikäisen lapsen huoltaja ja äiti. Ammatiltaan uhri oli sosiaalityöntekijä.

- Henkilöt eivät olleet kohdanneet ennen tätä päivää, eivätkä he tunteneet toisiaan. Hän [uhri] oli väkivaltaa vastustava ja perussiisti ihminen. Hän kävi töissä ja asui koiransa kanssa.

Uhrin löysivät naapurit, jotka päättelivät jonkun olevan vialla naisen asunnossa muutaman päivän hiljaiselon jälkeen.

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista rangaistusta murhasta teonkuvauksesta ilmenevän vakaan surmaamistarkoituksen sekä teon erityisen raakuuden vuoksi. Miestä syytetään lisäksi myös naisystävänsä pahoinpitelystä, varkaudesta ja maksuvälinepetoksesta. Mies kiistää syyllisyytensä.

Miehen taustalta löytyy väkivaltarikoksia, josta tuorein on tapahtunut viime keväänä, sitä edelliset 2000-luvun alussa.

Naista syytetään maksuvälinepetoksesta. Hän myönsi syyllisyytensä salissa. Syyttäjä vaatii naiselle sakkorangaistusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.