Mainos

Naapurit löysivät raa'asti surmatun naisen Helsingissä - kaksi vangittu murhasta

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut kaksi henkilöä epäiltynä keski-ikäisen helsinkiläisnaisen murhasta.

Naisen ruumis löytyi viikko sitten sunnuntaina tämän omasta asunnosta Helsingin Pikku Huopalahdesta. Löydön tekivät naapurit, jotka aavistivat jotain olevan vialla.

Asunnosta oli jo aiemmin viikolla kuulunut kamppailun ääniä. Viikonloppuna oli kuitenkin tullut hiljaista.

Sunnuntaina naapurit alkoivat selvittää syytä hiljaisuudelle ja kurkistivat luhtitalon käytävän ikkunan sälekaihtimien läpi sisään asuntoon. Asunnossa näkyi sinne tänne lennelleitä tavaroita, lasinsiruja sekä asunnon haltija makaamassa lattialla.

Paikalle ensimmäisenä tulleen ambulanssin kuljettaja totesi, että noin viisikymmenvuotias nainen oli ollut kuolleena jo jonkin aikaa.

Kiinniotto Helsingin ulkopuolella

Surmaamisen ajakohdaksi tarkentui myöhemmin torstai 21. heinäkuuta. Jutun tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juha Rautaheimo, kuvailee jutun olleen aluksi sysipimeä, eli mikään uhrin taustassa ei antanut viitteitä tekijöistä.

Viime keskiviikkona poliisi otti kiinni miehen ja naisen murhasta epäiltynä. Kiinniotto tehtiin Helsingin ulkopuolella. Kaksikon jäljille päästiin poliisin omien selvitysten perusteella.

- Ilmeisesti uhri ei ole tuntenut tekijöitä kovinkaan hyvin. On tavattu vähän ennen tapahtumaa, Rautaheimo kertoo MTV3 Uutisille.

Kolmikko oli ilmeisesti viettänyt iltaa naisen asunnolla ennen surmaa. Teon jälkeen epäillyt olivat lähteneet pakomatkalle, joka kesti vajaan viikon.

Motiivi yhä epäselvä

Helsingin käräjäoikeus vangitsi kaksikon perjantaina, miehen todennäköisin syin ja naisen syytä epäillä -perustein. Syytä epäillä -peruste on kahdesta vangitsemisen kynnyksestä matalampi, ja naisen vangitsemista käsitelläänkin uudelleen Helsingin käräjäoikeudessa loppuviikosta.

Rikosnimike on murha. Tekotapaa poliisi ei kerro vielä julkisuuteen.

Miehellä on rankka väkivaltarikostausta. Hänet on tuomittu useista pahoinpitelyistä, joista osa on ollut törkeitä. Myös nainen on poliisin tuntema. Kyseessä ei ole pariskunta, vaan Rautaheimon mukaan epäillyt tekijät ovat keskenään tuttuja pitkältä ajalta.

- Motiivi on epäselvä. Perusteelliset kuulustelut ovat tällä hetkellä meneillään.

Epäiltyjen hallusta on löytynyt surmatulle naiselle kuulunutta omaisuutta. Sen arvo ei kuitenkaan poliisin mukaan ole merkittävä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.