Mainos

Kahden kuukauden ikäinen vauva sai uuden sydämen jouluksi: "Se tuntuu kuin ihmeeltä"

Synnynnäisestä sydänviasta kärsinyt vauva sai pelastavan elinsiirron juuri sopivasti jouluksi.

MTV Lifestyle  uutisoi viiime kuussa lokakuun toisensa päivänä alle kolmekiloisena syntyneestä lapsesta, jolle todettiin heti syntymän jälkeen vajaasti kehittyneen vasemman kammion oireyhtymä, jonka seurauksena hänen sydämensä ei pystynyt pumppaamaan riittävästi verta. Syntymästään asti henkensä puolesta taistellut Charlie Douthwaite on joutunut lyhyen elämänsä aikana käymään läpi jo yhdeksän leikkausta ja 20 verensiirtoa. 

Sen jälkeen, kun lääkärit totesivat hänen toisen keuhkonsa romahtaneen, lääkärit eivät pystyneet antamaan epätoivoisille vanhemmille kuin yhden vaihtoehdon; lapsi tarvitsi kipeästi uutta sydäntä.

Poika saattaa päästä uudeksi vuodeksi kotiin

Välittömästi huonojen uutisten jälkeen vanhemmat julkaisivat Facebookissa koskettavan pyynnön, jossa he rukoilivat alle kahden kuukauden ikäiselle, koneiden varassa elävälle lapselleen uutta sydäntä.

– Se on sydäntäsärkevää, sylini tuntuu niin tyhjältä. Kaikki vanhemmat haluavat pidellä lapsiaan, eikä ole olemassa mitään, mitä voisin tehdä, äiti Tracie Wright kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vanhempien suurin toive kävi toteen, kun he saivat vihdoin kuulla ilouutiset; heidän lapsensa tulisi saamaan toimivan sydämen. Yhdeksän tuntia kestäneessä vaativassa leikkauksessa Charlielle asennettiin uusi sydän. Sydän, joka antoi hänen elämälleen toisen mahdollisuuden.

– Se tuntuu kuin ihmeeltä, äiti kertoo ja lisää lapsensa ihonvärin muuttuneen leikkauksen myötä sinertävästä punertavaksi – täydelliseksi. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Charlie joutui ensimmäiseen leikkaukseensa ollessaan vasta kolmen päivän ikäinen, ja pojan lääkärin mukaan lapsi on selvinnyt terveydentilaansa ja kokoonsa nähden kaikista kokemistaan vastoinkäymisistä todella hyvin. Tällä hetkellä näyttää siltä, että uuden sydämen saanut poika pääsee kotiin hyvinkin pian, vuoden loppuun mennessä.

– Hän on pärjännyt tähän asti todella hyvin, emmekä voisi olla ylpeämpiä hänestä. Hän on tosielämän sankari, meidän pieni taistelijamme, äiti toteaa.

***

6:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.