Mainos

Äiti vei lapsensa turhaan 20 kertaa lääkäriin – heräsi pahimpaan painajaiseensa: ”Poika ei enää hengittänyt”

Carolyn vei pienen poikavauvansa lääkäriin kahdeksan viikon aikana 20 kertaa, mutta joka kerta äidille kerrottiin kyseessä olevan refluksitauti. Kahdeksanviikkoinen vauva kuitenkin menehtyi.

Jasonin syntyminen oli yksi mahtavimpia päiviä Carolynin elämässä – mutta nopeasti unelma muuttui epätodelliseksi painajaiseksi.

– Hän oli uskomaton pieni poika, mutta tiesin jonkin olevan pielessä, kun hän meinasi syödessä ja sen jälkeen tukehtua, ja muuttui violetiksi. Hän ei myöskään saanut lisää painoa, kuten hänen pitäisi, mutta lääkärit eivät onnistuneet hänen lääkitsemisessään.

Carolyn seurasi äidinvaistojaan ja vei pienen poikansa Jasonin jopa 20 kertaa lääkärille kahdeksan viikon aikana.

– He kertoivat, että hän kasvaisi yli refluksitaudista ja että pitäisi tehdä vain refluksitaudin varatoimenpiteet.

Äidin mukaan Jasonille tehdyissä tutkimuksissa ilmeni kuitenkin myös ongelmia hengityksessä.

Kun poika oli kahdeksan viikon ikäinen, joulukuussa 2013, heräsivät vanhemmat pahimpaan painajaiseensa.

– Pieni poika ei enää hengittänyt, ja hän oli eloton, kylmä ja sininen, äiti kertoo.

Äiti soitti välittömästi hätänumeroon, ja isä yritti elvyttää lasta. Hoitoa jatkettiin sairaalassa, mutta lapsen selviytymismahdollisuudet olivat hyvin heikot.

Pieni poika lopetti hengittämisen aspiraatiokeuhkokuumeen takia. Muutaman päivän kuluttua sairaalaan viemisestä Jason menehtyi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Nyt Jason elää kahdessa onnekkaassa ihmisessä

Nyt Carolynille lohtua tarjoaa ainoastaan tieto siitä, että hänen poikansa elää kahdessa muussa onnekkaassa ihmisessä: Carolyn sai ajatuksen, että haluaa lahjoittaa Jasonin hyvin toimineen sydämen sitä tarvitseville. Hän kertoo, ettei ollut koskaan ennen ajatellut elinluovutusta, mutta se tuntui tilanteessa oikealta.

Menehtynyt poika pidettiin vielä yhden päivän ajan hengityskoneessa, jotta tarvittavat testit saatiin tehtyä elinluovutusta varten.

– Echo-testin aikana hänen sydämensä läpätys näytti aivan enkeliltä, joka räpytteli siipiään. Se oli uskomatonta, Carolyn kertoo.

Äidin mukaan Jasonin sydän lahjoitettiin puolen vuoden ikäiselle tyttövauvalle ja munuaiset 24-vuotiaalle miehelle. Carolyn kertoo pitäneensä yhteyttä pienen tytön perheeseen, joka sai hänen poikansa sydämen. Munuaiset saanut mies ei koskaan vastannut Carolynin viesteihin.

– Lahjaksi perheeltä, joka sai hänen sydämensä, sain supersankari-pehmonallen, jolla oli hänen sydämenlyöntinsä sisällään. Se on kaikista uskomattomin lahja, jonka olen koskaan saanut, Carolyn kertoo.

Lähde: Kidspot

***

0:30

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.