Mainos

Kahden epäillään tulleen huumatuksi opiskelijabileissä – "On aina kuviteltu, ettei mitään tällaista tapahtuisi"

Kahden opiskelijan epäillään tulleen huumatuksi Helsingin yliopiston opiskelijajärjestön juhlissa huhtikuussa. Valtiotieteellisen tiedekunnan opiskelijajärjestö Kannunvalajat kertoo asiasta tiedotteessaan.

Puheenjohtaja Laura Wathén kertoo, että 19. huhtikuuta järjestettyjen ”Kaverisitsien” jälkeen kaksi opiskelijaa otti yhteyttä järjestöön ja kertoi epäilevänsä tulleensa huumatuksi.

– He olivat saaneet sellaisia oireita, jotka viittaavat huumaamiseen.

Wathén kuvailee huumausepäilyä järkyttäväksi ja kertoo, että molemmilta mahdollisilta uhreilta on varmistettu henkilökohtaisesti, että he ovat kunnossa.

– Molemmat ovat kunnossa, eikä heille ole sattunut tämän lisäksi mitään muuta tähän liittyvää. He pääsivät juhlista kotiin turvassa, Wathén sanoo ja painottaa järjestön jyrkkää suhtautumista kaikkeen muita vahingoittavaan toimintaan.

– Tietenkin aina on kuvitellut, ettei mitään tällaista tapahtuisi, nyt kuitenkin epäillään tapahtuneen.

Ei rikosilmoituksia

Rikosilmoituksia tapahtuneesta ei Wathénin tietojen mukaan ole kuitenkaan tehty. Sille hän ei osaa antaa syytä.

– Ei ole tullut tietooni, että sellaisia olisi tehty. En osaa sanoa miksi.

Juhliin osallistui Wathénin mukaan yhteensä 120 opiskelijaa. Opiskelijoiden turvallisuuden takaamiseksi opiskelijajärjestössä pohditaan nyt turvallisuusperiaatteiden tiukentamista ja koulutuksen lisäämistä.

Järjestö aikoo jatkossa muun muassa nimittää jokaiseen tapahtumaan erityisen turvallisuushenkilön, jolle voi käydä kertomassa, mikäli epäilee tulleensa huumatuksi tai kokee olonsa muuten turvattomaksi. Wathénin mukaan järjestön tilaisuuksissa on jo aiemmin noudatettu turvallisemman tilan periaatteita sekä turvallisuuskäytäntöjä.

– Olemme järjestön hallituksen kesken miettineet tätä tosi tarkkaan. Olemme myös saaneet ylioppilaskunnalta tukea ja apua siinä, miten tällaisessa tilanteessa kannattaa toimia, Wathén kertoo. 

Huumausepäilyistä kertoi ensimmäisenä Ylioppilaslehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.