Kahdelle korkea-arvoiselle venäläispoliisille potkut toimittaja Ivan Golunovin huumejutun takia – poliisin julkaisemat kuvat "huumeluolasta" eivä olleet Golunovin asunnosta

Venäläistoimittaja tuomittiin kahden kuukauden kotiarestiin 1:58

Venäjällä kaksi korkea-arvoista poliisia saa potkut toimittaja Ivan Golunovin pidätyksen vuoksi, kertoo sisäministeri Vladimir Kolokoltsev.

Sisäministerin mukaan hän on pyytänyt presidentti Vladimir Putinia erottamaan Moskovan läntisen osan poliisipäällikön ja Moskovan huumepoliisin päällikön.

Lisäksi Golunovin pidätykseen osallistuneet poliisit on pidätetty virantoimituksesta siihen asti että tapauksen tutkinta on saatu valmiiksi.

– Käsitykseni mukaan jokaisen kansalaisen perusoikeuksia tulisi kunnioittaa, olipa hänen ammattinsa mikä tahansa, Kolokoltsev sanoi.

Golunoville luettiin lauantaina huumesyytteet kokaiinista ja muuntohuume mefedronista. Syytteet olivat raskaat, ja niistä olisi voinut seurata jopa 20 vuoden vankeus.

Ei merkkejä huumeista

Golunovin mukaan syytteet ovat tekaistuja, ja johtuivat hänen toimittajan työstään.

Golunovin väitettä tuki muun muassa se, ettei hänen virtsastaan löytynyt merkkejä huumeista. Golunovin asianajaja Sergei Badamshin kertoi, ettei poliisin kotietsinnässä takavarikoimista tavaroista ole löytynyt Golunovin sormenjälkiä.

Moskovan poliisi on niin ikään myöntänyt, että sen verkkosivuillaan julkaisemat kuvat Golunovin "huumeluolaa muistuttavasta asunnosta" eivät todellisuudessa olleet toimittajan asunnosta.

Juttua täydennetty kello 19.08.

Lue myös:

    Uusimmat