Kahdella eri sotilaslentokentällä Venäjällä räjähtänyt – pommikoneita vaurioitunut ja useita ihmisiä kuollut

0:31
Valtava jysäys: Saratovin lentokentän isku tallentui valvontakameraan.

Useita ihmisiä on kuollut ja kaksi Tupolev-pommikonetta vaurioitunut räjähdyksissä kahdella eri sotilaslentokentällä Venäjällä.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Brittimediat BBC ja Guardian kertovat, että räjähdyksissä on loukkaantunut kaikkiaan kahdeksan ihmistä. Tiedot perustuvat Venäjän valtion uutistoimiston Tassin raportteihin.

Räjähdykset tapahtuivat Rjazan kaupungissa Moskovan kaakkoispuolella ja Saratovin alueella Volgan varrella.

Saratovin alueen kuvernööri Roman Busargin on kommentoinut räjähdystä epäsuorasti omalla Telegram-kanavallaan. Hän korosti, ettei asuinalueilla ole tapahtunut mitään.

Sotilasalueilla mahdollisesti tapahtuneiden asioiden kommentoinnin Busargin jätti puolustusministeriön huoleksi. Puolustusministeriö ei ole kommentoinut asiaa.

Sosiaalisessa mediassa on laajalti levinnyt paikallisen asukkaan kuvaamaksi väitetty video, jossa näkyy ensin kirkas välähdys ja vasta sen jälkeen kuuluu kova pamahdus.

Engelsin tukikohdasta on lähtenyt pommikoneita, jotka ovat tulittaneet ukrainalaiskohteita ohjuksin.

Oliko kyseessä Ukrainan lennokki-isku?

Räjähdysten syystä ei ole tietoa, mutta useiden venäläisten Telegram-kanavien mukaan kyseessä olisi ollut Ukrainan lennokki-isku. 

Molemmat paikat sijaitsevat satojen kilometrien päässä Ukrainan rajasta, ja Ukrainan hallussa olevilta alueilta on Saratoviin niin pitkä matka, ettei Ukrainalla ole ollut käytössään lennokkeja, jotka kykenisivät näin pitkään taipaleeseen. Ukrainan valtiollinen aseyhtiö on kuitenkin sanonut kehittelevänsä tällaista lennokkia.

Kremlin tiedottajan Dmitry Peskovin mukaan presidentti Vladimir Putinia on informoitu tapauksista. Peskov itse kertoo, että hänellä ei ole tapauksista enempää tietoa ja että hän on kuullut niistä vain mediaraporteista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja