Kahdella alueella yllättäviä koronapäätöksiä: Kainuussa käy koronapassi, urheilutilat avataan Pohjois-Pohjanmaalla

Toisin kuin muualla Suomessa, koronapassia voi käyttää yleisötilaisuuksia koskevien rajoitusten vaihtoehtona Kainuun maakunnan alueella.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää Kainuun maakunnassa kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.

Ulkotiloissa kielto koskee yli 50 henkilön tilaisuuksia.

Ulkotapahtumien osalta sallitaan suurempi osallistujamäärä, ja tämä mahdollistaa esimerkiksi sen, että aluevaalien ehdokkaat voivat tavata äänestäjiä ulkotiloissa.

Määräys on voimassa 9.1.-6.2.2022.

Aluehallintovirasto ei valmistele tällä hetkellä etäkouluun siirtymiseen johtavia sulkupäätöksiä, eikä lasten harrastustoimintaa koskevia rajoitustoimia otetata käyttöön.

Pohjois-Pohjanmaalla koronapassi ei auta

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää myös Pohjois-Pohjanmaan alueella kaikki sisätiloissa järjestetyt yleisötilaisuudet. Ulkotiloissa on mahdollista järjestää yleisötilaisuuksia, joihin osallistuu korkeintaan viisi henkilöä.

Määräys on voimassa 9.1.-31.1.2022.

Koronapassia ei voi ottaa käyttöön rajoitusten vaihtoehtona.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto purkaa kuitenkin aiemman Pohjois-Pohjanmaan mm. urheilu-, liikunta- ja virkistystiloja koskevan sulun, sillä edellytykset sulkupäätökselle eivät tällä hetkellä täyty.

Koronanyrkki kokoontui – tässä tiivistetty tulos 1:15
Katso minuutissa, millaisia suosituksia hallituksen koronaryhmä antoi

Lue myös:

    Uusimmat