Kadonneen jäljillä -Victoria: Ostin sukulaisilleni tietokoneen

Victoria Kuosmanen etsi Kadonneen jäljillä -sarjan viime jaksossa biologisia vanhempiaan Sri Lankalta. Mitä Victorialle kuuluu nyt?

Kadonneen jäljillä -ohjelman viime jaksossa Antero Vartia johdatti Victoria Kuosmasen Sri Lankaan etsimään sukulaisiaan. Lapsena Suomeen adoptoitu Victoria halusi löytää biologiset vanhempansa saadakseen vastauksia kysymyksiinsä.

Matka kadonneiden jäljille vei Victorian tapaamaan ensin isäänsä ja velipuoliaan.

– Alussa tapaaminen oli vähän sekava. Veljeni oli meitä vastassa, mutta en tiennyt häntä veljekseni. Tulkista oli paljon apua, koska yhteisiä kieliä ei valitettavasti ole, Victoria muistelee.

Sri Lankasta löytyi myös äiti, jonka tapaamiseen Victoria suhtautui aluksi varautuneesti.

– Olin odottanut, että hän olisi kylmä ihminen, mutta tapaaminen olikin positiivinen yllätys. Alussa tunnelma oli  jäykkä, mutta kun kamerat lähtivät pois, tunnelma vapautui ja muuttui rennommaksi.

Yllätyksekseen Victoria sai kuulla hänellä olevan myös sisko ja siskopuoli, joita hän pääsi myös tapaamaan. 

– Matkan jälkeen oli sekava, mutta onnellinen olo.

Kirjeenvaihtoa ja Skype-puheluita

Kuukausi matkansa jälkeen Victoria sai kirjeen Sri Lankan sukulaisiltaan. Siitä alkoi kirjeenvaihto, joka nyttemmin on vaihtunut tekstiviestittelyyn.

Victoria on ehtinyt matkustaa sukulaistensa luokse myös toistamiseen. Tuliaisiksi hän osti tietokoneen, jonka avulla yhteydenpito onnistuu nyt entistä helpommin.

– Menimme ensin veljeni luokse, jonne myös muut kokoontuivat. Lapset olivat ottaneet koulusta vapaata, ja veljeni oli laittanut hienot ruoat. Tunnelma oli ihan toisenlainen kuin ensimmäisellä kerralla.

– Sen jälkeen menimme äitini ja siskoni luokse. He olivat iloisia, ja tulkki sanoikin, että heidän elämänlaatunsa on parantunut, Victoria iloitsee.

Victoria on esitellyt Sri Lankan sukulaisilleen Skypen välityksellä myös omat lapsensa.

– Toiveenani olisi matkustaa lähivuosina Sri Lankaan koko perheeni kanssa. Sieltä ollaan kovasti kyselty, että milloin he saavat nähdä lapsenlapset. 

Kadonneen jäljillä MTV3-kanavalla keskiviikkoisin klo 20.05

Lue myös:

    Uusimmat