Kadonneen jäljillä -Emma löysi veljen: Isän ongelmat yhdistävät

Emma Platt löysi velipuolensa viimeisimmässä Kadonneen jäljillä -jaksossa. Emman perhe on nyt koossa.

Emma Platt oli aina halunnut isoveljen. Kaipuuta pahensi tieto siitä, että hänellä on isoveli jossain – Emman isällä oli ollut kolme perhettä ympäri maailman, Suomessa, Norjassa ja Isossa-Britanniassa. Emma tiesi, että hänellä oli kaksi sisarusta, joita hän ei ollut ikinä tavannut.

Sisarensa Linen Emma tapasi ensimmäistä kertaa, kun tämä löysi hänet Norjan Kadonneen jäljillä ohjelmasta. Siskoksista tuli läheisiä ja Emmaa alkoi askarruttaa, miten läheinen suhde hänen ja englantilaisen veljen välille voisi muodostua, jos he vaan tapaisivat.

Emma päätti etsiä veljensä Lewisin, jonka hän löysikin tuoreessa Kadonneen jäljillä -jaksossa. Isän puolen suvun kautta saatiin selville Lewisin vanha osoite, ja asunnon uudet asukkaat saivat veljeen yhteyden.

– Lewis on ollut mielessämme monet vuodet, mutta en ollut ajatellut sitä mahdollisuutta, että olisin osallistunut ohjelmaan. Kun Line löysi minut, se rohkaisi, Emma kertoo etsinnästä.

– Nyt olemme pitäneet melkein päivittäin yhteyttä. Viestittelemme ja lähettelemme kuvia toisillemme.

Lewis kävi toissa viikolla Emman luona myös kylässä. Emman etsintää edeltäneet pelot siitä, ettei veli haluaisi tavata, eivät toteutuneet.

Läheisempiä kuin yhdessä kasvaneet

Toisensa löytäneet sisarukset ovat Emman mukaan nykyään läheisempiä kuin monet yhdessä kasvaneet perheenjäsenet.

– Ehkä isänkin ongelmat yhdistävät meitä. Kun hänellä ei ole ollut mitään yhteyttä meihin ja tiedämme mitä on käynyt aiemmin, haluamme pitää perheestä kiinni vielä tuplasti enemmän ja vaalia suhdettamme.

Emma sanoi ohjelmassa, että ainoa mieltä askarruttamaan jäänyt asia on se, miksi isä jätti kaikki perheensä. Asia on nyt selvinnyt, mutta se on henkilökohtainen eikä Emma halua sitä paljastaa.

– Varmaan sen voi ohjelmasta arvata. Ei löytynyt mitään tekoja oikeuttavaa motiivia, Emma kertoo.

Nyt suku on kuitenkin koossa ja Emma painottaa, että pyrkii siirtämään ajatuksen perheen merkityksestä myös omalle lapselleen.

– Perhe on aina ollut tärkeä ja haluan opettaa sen myös omalle tyttärelleni.

– Ei pidä kaikkea ihan niin itsestäänselvyytenä. On oikeasti ihmisiä, joilla on kadonneita läheisiä ja jotka eivät saa ikinä sitä mahdollisuutta, että löytäisivät heidät. Olen niin onnekas, kun olen päässyt käymään tämän läpi kaksi kertaa. Löytänyt molemmat sisarukseni.

Lue myös:

    Uusimmat