Mainos

Kaasu saattoi nostaa Espoon putken pintaan – omistaja yhä haussa

Meripelastus tiedotti sunnuntai-iltana pintaan nousseesta putkesta Espoossa Miessaaren ja Suvisaariston välissä. Putken omistajan selvittely on edelleen käynnissä.

Putken havaitsi sunnuntaina Espoon Meripelastajien partiossa ollut vene, joka ilmoitti asiasta rajavartiolaitokselle.

Helsingin meripelastusjohtaja Mikko Piipposen mukaan kyseessä on todennäköisesti viemäriputki, joka on paineistuessaan noussut pintaan.

– Putki on halkaisijaltaan aika iso, mikä viittaisi siihen, että kyseessä on viemäriputki eikä esimerkiksi vesijohtoputki, Piipponen kertoo MTV Uutisille.

Vähällä käytöllä olevaan viemäriputkeen saattaa muodostua kaasua, joka nostaa putken pintaan hyvästä painotuksesta huolimatta. Piippolan mukaan tapaus ei ole harvinainen, vaan putkia nousee pintaan aika ajoin. Viime vuonna vastaava tapaus sattui Helsingin Lauttasaaren edustalla.

Espoon putken omistajaa selvitellään parhaillaan, sillä omistaja on vastuussa putken saattamisesta takaisin pohjaan. Omistajan selvittäminen on kuitenkin ollut haasteellista. Lisäksi on mahdollista, että kyseessä on käyttämätön putki, jotka tulisi Piippolan mukaan poistaa kokonaan.

Piippola kehottaa putken omistajaa ottamaan yhteyttä meripelastukseen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.