Käärijä kertoo, miksi ei voinut käyttää UMK:ssa keltaista väriä – ja miksei aio vaihtaa laulukieltään englantiin

Vieraana UMK-voittaja Käärijä: Näillä eväillä Euroviisuihin 10:30
Katso videolta: Käärijä kertoo tarinan pieleen menneen Rammstein-tatuointinsa takaa

UMK:n voittanut Käärijä on ihastuttanut Cha Cha Cha -kappaleensa lisäksi näyttävällä tyylillään.

Jere "Käärijä" Pöyhönen voitti kirkkaasti Uuden Musiikin Kilpailun lauantaina 25. helmikuuta ja lähtee näin ollen edustamaan Suomea Euroviisuihin Liverpooliin toukokuussa. Käärijä kertoi maanantaina 27. helmikuuta Huomenta Suomen haastattelussa olevansa yhä itse hieman ihmeissään lopputuloksesta ja siitä, että "nyt meillä on vantaalainen edustaja".

Käärijän Cha Cha Cha -kappale on villinnyt suomalaiset ja myös artistin näyttävä lavapreesens on kiinnittänyt huomiota. Muusikko kertoo, että aikoinaan kun hän alkoi luoda uraa artistina, oli hän miettinyt tekevänsä itselleen "mahdollisimman törkeän tyylin".

– Tämä tuli ensimmäisenä mieleen sieltä alakouluajoilta, kun joskus tuli pottatukkaa rokattua. 

Keltaiset värit brändäytyivät osaksi Käärijän tyyliä, mutta UMK:ssa hänen ylleen valittiin kuitenkin neonvihreää ja mustaa yhdestä syystä johtuen. Käärijä sai itse olla mukana suunnittelemassa tyyliään, mutta kertoo pitäneensä ehdotuksesta, jonka UMK:n tiimi teki. 

– UMK:n tiimi päätti, että nyt mennään vihreällä. Jouduttiin The Rasmuksen takia vaihtamaan väriä. Kiitos heille, mennään nyt vihreällä. 

The Rasmus edusti Suomea Euroviisuissa keväällä 2022. Yhtyeen esiintymisasujen keskiössä oli tuolloin keltainen väri, joka on ollut vahvasti osa Käärijän artistityylin brändiä aiemmin.

Käärijä lähtee edustamaan Euroviisuihin suomenkielisellä kappaleella, eikä hänellä ole kertomansa mukaan aikomusta vaihtaa laulukieltään ainakaan lähitulevaisuudessa englanniksi. 

– Kyllä minun englanninkielentaidoilla, en tiedä mitä siitä tulisi, ehkä se pitää kokeilla joskus. Mutta mennään nyt tällä suomella ensin ja käydään muutamalla englanninkielen tunnilla, katsotaan sitten uusiksi. 

Lue myös:

    Uusimmat