Käärijä avautuu erostaan podcastissa – muutti yksiöön ja haki lohtua irtosuhteista

Artisti Käärijä kertoo suolistosairaudestaan 3:25
Katso videolta, mitä koko paksusuolen tulehtuminen aiheutti Käärijälle, kun hän täytti 18 vuotta, ja miten sairaus vaikuttaa hänen arkeensa tänä päivänä.

Käärijä on vieraana Roope Salmisen Kolme käännekohtaa -podcastissa.

Suomen euroviisuedustaja  Käärijä on vieraana Roope Salmisen  Kolme käännekohtaa -podcastissa, joka ilmestyy Podme premiumissa. Puhe kääntyy heti jakson alussa Käärijän englanninkielentaitoon ja viisuedustaja myöntääkin, ettei hän vedä ollenkaan roolia ja hän ymmärtää hyvin englantia.

– En ole puhunut aikoihin englantia. Mä olen matkustellut paljon, mutta on jäänyt matkustelutkin vähille tietyistä syistä. Entisissä duuneissa mä puhuin paljon englantia. Myin keittiöitä ja kodinkoneita englanniksi, ei siinä ollut mitään ongelmaa, Käärijä kertoo.

Podcastissa Salmisen vieraat kertovat kolme käännekohtaa elämänsä aikana. Ensimmäisenä Käärijä nimeää terveyshaasteensa, sillä hän sairastui yläasteella suolistosairauteen.

Käärijä ei ole puhunut julkisuudessa juurikaan ihmissuhteistaan, mutta podcastissa hän raottaa niitä. Käärijä kertoo, että hän erosi pari vuotta sitten pitkästä suhteesta.

– Se oli sellainen suhde ja kumppani, jonka kanssa mä kelasin, että tuun viettämään lopun elämäni. Oli tiettyjä asioita, mitä siellä tapahtui ja muutenkin ehkä toiselle oli tärkeää saada lapsia. Itse olin, että annan mä näytän tämän musiikkihomman. Itsekkääksi, sanon suoraan, itsekkäästi, annan mä teen tämän ja mietitään hommat uusiksi.

Lopulta suhde päättyi eroon, jonka jälkeen alkoi koronapandemia ja sen jälkeen Käärijältä lähti työpaikka sekä keikat. Mies muutti asumaan yksin Helsingin Malmille, eikä kodista löytynyt kuin sohva.

– Kiva uusi yksiö oli, mutta aika karski homma, että olin yhdeksän vuotta ollut sitoutunut ihminen.

Käärijä kertoo, kuinka hän oli alkanut seurustella täysi-ikäisyyden aikaan ja suhde kesti neljä ja puoli vuotta. Heti eron jälkeen mies löysi uuden kumppanin, jonka kanssa seurusteli viisi ja puoli vuotta.

– Olin koko aikuisiän ollut suhteessa eli en ollut elänyt yksin ollenkaan.

Käärijä kuvailee, kuinka viimeisimmän eron jälkeen miehestä tuntui, että elämältä lähti pohja. Mies mietti yksiössään, että tämä ei tunnu yhtään kodilta.

– Mä lähdin sitten leikkimään ihmissuhteilla ja ihmisillä. Heti siinä oli yksi toinen kumppani, joka ihastui ja rakastui meikäläiseen. Mä hain lohtua sieltä heti saman tien. Jossain vaiheessa tajusin sen homman, että mä toistan tätä samaa, mitä olen toistanut aina ennenkin ja tämä ei voi jatkua näin.

Käärijä toteaa, että hänen oli tärkeää tiedostaa asia itse. Artisti jatkaa, kuinka hänellä ja ex-kumppanilla oli pitkään kissa-hiiri-leikkiä.

– Välillä oli muita irtosuhteita. Pahin aika oli, kun siinä oli enemmänkin mimmejä. Loukkasin kyllä ihmisiä, mutta en ollut myöskään luvannutkaan kenellekään mitään.

Lopulta Käärijä tajusi, että nyt hänen täytyy olla yksin. Mies oli lopulta monta kuukautta yksin.

– Se oli mulle se juttu, minkä tarvitsin, että mä osasin olla yksin. Aloin arvostamaan itseäni, että mulle ei myöskään tehdä paskoja, koska mullekin tehtiin todella paskoja asioita. Syytin myös itseäni välillä niistä asioista ja olin, että olen ihan huono ihminen ja miksi mulle käy näin.

Katri Helena lataa suoran mielipiteensä Suomen viisuedustajasta – näin Käärijä villitsi Espanjassa 7:10
Katri Helena lataa suoran mielipiteensä Suomen viisuedustajasta - näin Käärijä villitsi Espanjassa.

Lue myös:

    Uusimmat