Kääriäinen: Hallitus ei vie Suomea Natoon

Puolustusministerin Seppo Kääriäisen mukaan nykyhallitus pitää Suomen sotilasliittojen ulkopuolella.

Puolustusministeri Seppo Kääriäinen vakuuttaa, ettei nykyinen hallitus ole viemässä Suomea salaa sotilasliitto Natoon eikä myöskään EU:n kovaan sotilaalliseen ytimeen, jos sellainen syntyy.

Vaikka asioita joudutaan pohtimaan ensi vuonna puolustuspoliittista selontekoa laadittaessa, sotilaallisella liittoutumattomuudella ja itsenäisellä puolustuksella on Kääriäisen mukaan nykyoloissa vankemmat perusteet kuin muilla vaihtoehdoilla.

Kääriäinen arvioi UP-Uutispalvelun maakuntalehdille tekemässä haastattelussa, että kovan sotilaallisen ytimen muodostaminen ei olisi hyvä EU:lle, sillä tällainen sisäpiiri jakaisi EU:ta.

Kääriäinen pitää myös selvänä, ettei Anneli Jäätteenmäki pyri jatkamaan puolueen puheenjohtajan tehtävissä syksyllä. Kääriäinen sanoo tulkitsevansa Jäätteenmäen kesäkuista ilmoitusta jättää puoluejohtajuus siten, että se myös toteutuu.

-Ymmärrän niin, että kun hän ei ole mitään muuta kertonut, niin ilmoitus on voimassa. Kääriäinen ei usko, että Jäätteenmäen pääministeriys olisi päättynyt hänen kaatamisekseen laadittuihin salaliittoihin. '

Kääriäinen arvioi, että vaikka SDP:n toimintaan vaikutti epäluottamus Jäätteenmäkeä kohtaan, sillä ei ollut pyrkimyksiä esimerkiksi muuttaa hallituspolitiikan suuntaa tai ohjelmaa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat