Mainos

Kaappari yhä pidätettynä Norjassa

Bulgarialaisen lentokoneen Osloon kaapannut palestiinalaismies oli keskiviikkona yhä pidätettynä, norjalaisen tuomioistuimen edustajat kertoivat. Kaappari on pyytänyt Norjasta turvapaikkaa.

Hän tuskin tulee saamaan poliittista turvapaikkaa Norjasta, arvioivat maan viranomaiset. Norja on aiemmin vastaavissa tilanteissa menetellyt kaappaajia kohtaan varsin tiukasti.

Norjan oikeusministeriön edustajan mukaan ei ole vielä selvää, pyytääkö Bulgaria kaapparin luovuttamista. Siinä tapauksessa, että Bulgaria ei pyydä luovuttamaan 23-vuotiasta kaapparia, hänet voidaan tuomita Norjassa jopa 21 vuodeksi vankeuteen.

Ministeriön ulkomaalaisosastoa johtava Terje Sjeggestad puolestaan totesi, että turvapaikkahakemus käsitellään normaaliin tapaan kunhan se saapuu ministeriöön. Turvapaikan myöntämisen perusteena olisi lähinnä se, että hakijalla on syytä pelätä joutuvansa vainotuksi kotimaassaan.

Nazir Abdullah kaappasi eilen bulgarialaisen lentoyhtiön käytössä olleen Tupolev 154 -lentokoneen, joka oli matkalla Beirutista Bulgarian Varnaan. Päästettyään matkustajat vapaiksi Varnassa hän pakotti miehistön lentämään Osloon. Kukaan ei loukkaantunut kaappauksen yhteydessä.
(STT-NTB-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.