Kaapo Kakko ja toinen Leijonien MM-sankari ehdolle Urheilugaalaan

1:40
Kaapo Kakon osuma valittiin MM-jääkiekon hienoimmaksi.

Jääkiekon NHL:ssä tulokaskauttaan pelaava Kaapo Kakko ja nuorukaisen joukkuekaverina maailmanmestaruuden Leijonissa voittanut Kevin Lankinen ovat ehdolla Uno-patsaiden saajiksi Urheilugaalassa tammikuussa. 

Urheilugaala tiedotti sunnuntaina, että urheiluvaikuttajista koostuva palkintolautakunta on valinnut ehdokkaat kolmeen palkintoluokkaan: läpimurto, esikuva ja taustavoima.

Läpimurto-palkinnon saajaksi ovat ehdolla Kakko, seitsenottelija Maria Huntington ja lumilautailija Rene Rinnekangas.

Lankinen on ehdolla Esikuva-kategoriassa. Kolmikon täydentävät naisten jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tinja-Riikka Korpela ja ratakelaaja Amanda Kotaja.

Taustavoima -palkinnon ehdokkaat ovat valmennuksen kehittäjä Kyösti Lampinen, terveysliikunnan edistäjä Tuija Pohjola sekä liikunnan aluejärjestöjen johtajat Jari Haapanen ja Heino Lipsanen.

Varsinaisten palkintoluokkien lisäksi Urheilugaalassa palkitaan Urheilutoimittajain Liiton jäsenten äänestyksen perusteella Vuoden Urheilija, Vuoden Joukkue, Vuoden Valmentaja ja Urheilutoimittajain Liiton valiokunnan valitsema Vuoden Nuori Urheilija. Näiden lisäksi Urheilugaala myöntää vuosittain vaihtelevan määrän erikoispalkintoja, joista ei äänestetä.

Vuoden sykähdyttävimmän urheiluhetken äänestyksessä on vielä mukana kymmenen ensimmäisessä vaiheessa eniten ääniä saanutta ehdokasta. Tänä vuonna valtaosa kärkikympin hetkistä on joukkuelajeista; mukana ovat muun muassa Huuhkajien historiallisen EM-kisapaikan varmistuminen, cheerleadingin MM-kulta sekä jääkiekon naisten, miesten ja nuorten MM-kisojen ikimuistoiset hetket.

Voittajat palkitaan Urheilugaalassa 16. tammikuuta. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja