Kaapo Kakko, esikuva parhaasta päästä – pokkaa komean tunnustuksen

29:20
Videolla Kaapo Kakon 1+1 tehopisteen ilta.

New York Rangersin NHL-ammattilainen Kaapo Kakko saa Suomen Diabetesliiton Vuoden diabetesteko -palkinnon. 

Kaapo Kakko on ehtinyt saada tunnustuksia paljon 18-vuotiaaksi urheilijaksi, mutta maailman diabetespäivänä 14.11 hän vastaanottaa vähän erilaisen. Ykköstyypin diabetesta sairastava Kakko on puhunut avoimesta sairaudestaan ja sen hoidosta julkisuudessa. 

– Turun yliopistollisessa sairaalassa minulle kerrottiin, ettei diabetes ole kamala sairaus, jos vain hoidan sitä kunnolla. Ja kun hoidan, saan myös pelata lätkää normaalisti. Jääkiekko on ollut suurin kannustimeni diabeteksen hoidossa, Kakko sanoi Diabetesliiton sivuilla. 

Kakko kertoi, ettei hän ole koskaan välittänyt siitä mitä muut ajattelevat sairaudesta. Hän sanoo olevansa iloinen, että on puhunut asiasta julkisuudessa.  

– Jos ne jotakin haittaavat, siitä kannattaa vain olla välittämättä. Haluan olla esimerkki muille diabeetikkonuorille, jotka haaveilevat huippu-urheilijan urasta. Olen omilla taidoillani näyttänyt, ettei diabetes ole hidaste, kun vain hoitaa sitä huolellisesti

Kangasalta kotoisin oleva Jaakko Hyytinen ehdotti Kakkoa palkittavaksi. Hän on sairastanut ykköstyypin diabetesta nelivuotiaasta lähtien. 

Kakko on ollut iso innoittaja Hyytisen pojalle, jolla todettiin sama sairaus 10-vuotiaana. 

Aleksille on ollut todella tärkeää nähdä, että ykköstyypin diabeetikko on jääkiekon maailmanmestari, joka toteuttaa unelmiaan, Hyytinen sanoi. 

Kakko on tehnyt tällä kaudella 16 NHL-ottelussa tehopisteet 6+2=8.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja