Saku Koivu katsomassa poikansa tärkeitä otteluita – kävi parempi tuuri kuin isällä: "Unelmia riittää"

Tulosruutu 8.5.1995: Kultaleijonat palasivat Suomeen villiin kansanjuhlaan – studiossa Saku Koivu, Ville Peltonen ja Jarmo Myllys 9:24
Tulosruutu 8.5.1995: Kultaleijonat palasivat Suomeen villiin kansanjuhlaan – studiossa Saku Koivu, Ville Peltonen ja Jarmo Myllys .

Saku Koivu joutui jäämään omalta Pohjola-leiriltään sairastumisen takia, mutta hänen poikansa Aatos pääsi mukaan varasijalta. MTV Urheilu kysyi Koivulta, että mitä hän ajattelee poikansa jääkiekkoharrastuksesta. 

Vierumäellä järjestettävän Pohjola-leirin joukkueissa viilettää monia tunnettujen kiekkopersoonien poikia. Yksi heistä on Aatos Koivu, TPS:n U16-joukkueen hyökkääjä. 

Yksi Suomen kaikkien aikojen parhaista pelaajista seurasi kiinnostuneena nuorukaisten suorituksia kaukalossa. 

– Olin itse kipeänä Pohjola-leirin aikaan. Siitä on niin paljon aikaa, etten muista tarkkaan tuntemuksia, mutta oli se varmasti iso pettymys, Koivu kertoi MTV Urheilulle. 

Koivun ura urkeni kuitenkin hienosti pienistä takaiskusta huolimatta. Hän oli muun muassa voittamassa Suomen ensimmäistä maailmanmestaruutta vuonna 1995. NHL:n runkosarjaotteluita kertyi 1124. 

"Iloinen yllätys hänelle"

Aatos Koivu ei ollut mukana alkuperäisessä ryhmässä, mutta hän pääsi mukaan loukkaantumisen takia varasijalta. 

– Se oli iloinen yllätys hänelle. Toisen epäonni voi olla toisen onni, Saku Koivu tuumi. 

Aatos kuuluu tasokkaan kiekkosuvun nuorempaan haaraan. Sakun isä Jukka Koivu teki merkittävän valmennusuran, ja veli Mikkokin pelasi yli tuhannen ottelun NHL-uran. 

Missä siintävät pojan tavoitteet?

– Sitä pitäisi kysyä tarkemmin häneltä, mutta kai kaikki yrittävät niin pitkälle kuin mahdollista. Unelmia riittää, mutta edetään pikku hiljaa. 

Miten vanha pelimies säilyttää tasapainon siinä, ettei jälkikasvun opastaminen mene liiallisuuksiin?

– Niin, kai sitä jokaisella on hetket, että on vaikeampi olla taustalla. Enemmän kuitenkin halua olla kuskaaja ja toiminnan mahdollistaja. 

Koivu on itse mukana HC TPS Turku Oy:n hallituksessa sekä Turun Ratapiha -hankkeessa. 

– Hyvä meininki täällä peleissä, paljon nuorta energiaa. Vauhtia ja taitoa riittää, Koivu kuvaili Pohjola-leirin yleistasoa. 

Lue myös:

    Uusimmat