Mainos

Kaaos Ukrainan johdossa jatkuu

Sekä pääministerin että presidentin kannattajat jatkavat mielenosoituksiaan Kiovassa.

Ukrainan pääministeri Viktor Janukovitsh on torjunut uusien vaalien valmistelun, kunnes perustuslakituomioistuin on ratkaissut kiistan. Päätöstä parlamentin hajottamisen laillisuudesta odotetaan kuukauden aikana.

- Maa on tällä hetkellä jännittyneessä tilassa. Meidän on taattava valtion toimintakyky ja lopetettava kaikki toimet sekä puheet, jotka liittyvät ennenaikaisiin vaaleihin, Janukovitsh sanoi hallituksen istunnossa Kiovassa.

Pitkään kytenyt valtakamppailu kärjistyi maanantaina, kun länsimielinen presidentti Viktor Jushtshenko määräsi ennenaikaiset vaalit. Jushtshenkon mukaan pääministerin Alueiden puolueeseen on loikannut muiden puolueiden kansanedustajia sääntöjen vastaisesti. Hänestä parlamentti ei ole enää perustuslain mukainen.

Tuhannet hallituksen kannattajat ovat osoittaneet edelleen mieltään Kiovassa.

- Presidentin on pyörrettävä määräyksensä.Hän ei ole enää kansakunnan vaan vähemmistön presidentti, sanoi eräs Itä-Ukrainasta saapunut Janukovitshin tukija.

Mielenosoittajat ovat kantaneet Venäjän tukeman Alueiden puolueen lippuja, pystyttäneet telttoja ja kehottaneet Jushtshenkoa perääntymään. Sadat etenivät myös presidentinpalatsin luokse, jossa heitä odottivat Jushtshenkon puolustajat. He huusivat toisilleen iskulauseita poliisin valvonnassa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.