Mainos

"Käänteisten" asuntolainojen suosio lähdössä huimaan kasvuun?

Kiinnostus niin sanottuja käänteisiä asuntolainoja kohtaan saattaa lähteä kasvuun, kun suuret ikäluokat eläköityvät ja samaan aikaan 60- ja 70-luvulla rakennetut lähiöt vaativat isoja peruskorjauksia.

Käänteinen laina voi nimittäin olla monelle eläkeläiselle kätevä tapa rahoittaa vaikka putkiremontti.

Käänteisiä asuntolainoja on ollut Suomessa tarjolla vuodesta 2005 lähtien. Esimerkiksi Nordeasta sellaisen on tähän mennessä ottanut hieman yli 20 000 asiakasta.

Käänteisen asuntolainan takuuksi käy oma asunto, eikä siitä tarvitse laina-aikana maksaa kuin korkoja. Takaisinmaksun voi viime kädessä jättää perikunnan huoleksi.

Kiinnostus näkynyt seniori-illoissa

- Vanhemmilla ihmisillä on usein paljon varallisuutta kiinni asunnossa, mutta käyttövaroja ehkä vähemmän. Käänteinen laina on suunniteltu juuri tämän tyyppisiin tilanteisiin, Nordean henkilöasiakkaista ja markkinoinnista vastaava johtaja Ville-Veikko Laukkanen sanoo.

Nordeassa ja Sampo Pankissa ei ole vielä huomattu mitään äkillistä kasvua käänteisen asuntolainan kysynnässä. Hypoteekkiyhdistys sen sijaan on markkinoinut tuotetta kevään mittaan erityisissä seniori-illoissa, ja kiinnostus on ollut kasvussa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.