Kääntääkö kaudella hankittu etu Stanley Cupin Tuukka Raskille ja Bruinsille? – "Sitä ajattelee, että tällaisessa paikassa tulisi se ero"

Tuukka Rask Stanley Cup -finaaleiden ratkaisuottelun alla:"Kellään ei ala puntti tutisemaan" 4:38
Tuukka Rask ratkaisufinaalista: Kenelläkään ei ala puntti tutista.

Perinteikäs NHL-seura Boston Bruins hakee historiansa seitsemättä Stanley Cupia kotiyleisön edessä Suomen aikaa torstain vastaisena yönä.  

Kyseessä on ratkaiseva seitsemäs ottelu St. Louis Bluesia vastaan. Bruins on voittanut aiemmista kolmesta kotifinaalistaan Blues-sarjassa vain yhden. 

Onko kotiedusta hyötyä katkaisupelissä?

– Sen näkee huomenna. Olemme taistelleet koko kauden kotiedun puolesta, niin sitä ajattelee, että tällaisessa paikassa tulisi se ero. Kyllä me pyrimme siihen, että siitä olisi meille hyötyä. Yksi peli ja se on kotona. Koitetaan saada kaikki lataus ja energia siihen, Boston-ykkösvahti Tuukka Rask kommentoi päivää ennen ratkaisua. 

Kyseessä on ensimmäinen kerta Bruinsin historiassa, kun joukkue pelaa 7. finaalin kotijäällään. Edelliset juhlat vuonna 2011 käynnistyivät seiskapelin jälkeen Vancouverissa. 

– Onhan se aika spesiaali hetki. Pelaajille se on periaatteessa sama, missä ottelu on. Peli on kuitenkin vain jäällä, ja keskityt siihen. Et ole katsomossa hurraamassa. Uskon kuitenkin, että se on faneille erityinen hetki. He pääsevät katsomaan, kun on mahdollista ratkaista voitto kotona. Jos tämä päättyy hyvin, niin totta kai se on kiva juhlia kotona, Rask summaa. 

Pääkuvan videolla Rask kommentoi myös mahdollista arvokkaimmalle pelaajalle jaettavaa Conn Smythe -palkintoa ja muistelee kevään 2011 mestaruutta, jonka hän voitti Bruinsin kakkosvahtina. Alla Raskin seuratoverin Charlie Coylen ennakkokommentit.  

Charlie Coyle kommentoi Stanley Cupin ratkaisupeliä:"Jokaisen pitää antaa täysi panos" 2:31
Bruins-hyökkääjä Charlie Coyle: Jokaisen pitää antaa täysi panos.

Lue myös:

    Uusimmat