Kaahasi lähes kahtasataa poliisin tutkaan – poikkeusluvalla ajokortin 17-vuotiaana saanut poika jäi kiinni Limingassa

Poikkeusluvalla ajokortin 17-vuotiaana saanut nuori mies ajoi lauantai-iltana huomattavalla ylinopeudella tutkaan Limingassa Pohjois-Pohjanmaalla, kertoo Oulun poliisi.

Ulkopaikkakuntalaisen nuoren miehen kuljettaman henkilöauton nopeus oli 190 kilometriä tunnissa satasen rajoitusalueella.

Kuljettajaa epäillään tässä vaiheessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänen ajokorttinsa jäi poliisi haltuun, poliisi kertoo tiedotteessa.

Oulun poliisi valvoi tehostetusti liikennettä

Oulun poliisin liikenneyksikkö valvoi seudulla tehostetusti liikennettä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Oulun Haukiputaalla poliisi tavoitti lauantai-iltana toisen, moottoripyörällä liikkuneen nuoren miehen.

Mies ajoi tietyöalueella 155 kilometrin tuntivauhtia, vaikka rajoitus määräsi nopeudeksi 60 kilometriä tunnissa.

23-vuotiasta miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ja hänenkin ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun.

Virolaismies kaahasi päihtyneenä

Haukiputaalla poliisin haaviin jäi myös 21-vuotias virolaismies, jonka epäillään kuljettaneen henkilöautoa päihtyneenä. Mies puhalsi alkometriin rattijuopumuksen rajan ylittävän lukeman.

Hän oli hetkeä aiemmin ajanut autoa enimmillään reilua satasta ajoreitillä, jonka nopeusrajoitus oli alimmillaan 50 kilometriä tunnissa, poliisi kertoo.

Miehellä ei ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta. Häntä epäillään rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Muoniossa ylinopeudesta "sievoinen" sakko, poliisi varoittaa poroista

Lapissa Muoniossa poliisipartio puolestaan kohtasi yöllä ulkomaalaisen henkilöauton kuljettajan, jonka ajonopeudeksi mitattiin 148 kilometriä tunnissa satasen rajoitusalueella.

Poliisin mukaan mies sai "sievoisen" sakon ja hänet määrättiin Suomessa väliaikaiseen ajokieltoon.

Poliisin mukaan tilanteesta teki erityisen vaarallisen se, että ylinopeutta ajettiin yöllä ja Kolari–Muonio-tiellä on runsaasti poroja. Myös hirvet liikkuvat alueella aktiivisesti.

Lue myös:

    Uusimmat