Jyväskylän Kuokkalan yhtenäiskoulusta lähes 150 koronakaranteeniin

Vantaalaiskouluissa koronakaranteeniin joutuneiden määrä on kasvanut jo yli 1000:een – vantaalaisäiti: Kaikki lapset vuoron perään karanteenissa 6:46
Helmikuussa vantaalaiskouluissa koronakaranteeniin joutuneiden määrä kasvoi yli 1000:een – vantaalaisäiti: Kaikki lapset vuoron perään karanteenissa.

Jyväskylässä Kuokkalan yhtenäiskoulusta on määrätty eilisen ja tämän päivän aikana koronakaranteeniin lähes 150 henkilöä. Tartuntaketju ilmeni pääsiäisen aikaan, Jyväskylän kaupunki tiedottaa.

Jyväskylän kaupunki kertoo, että laajan jäljityksen ja soittokierroksen myötä kaikkien altistuneiden oppilaiden perheet on nyt saatu tavoitettua. Kaikki altistuneet ohjataan koronatesteihin.

– Altistumisten laajuutta selittää se, että yksittäisiä samaan tartuntaketjuun liittyviä tartuntoja ilmeni useammassa Kuokkalan yhtenäiskoulun luokkaryhmässä, tiedoteessa kerrotaan.

Viime viikolla tartuntoja ilmeni Jyväskylässä 46 kappaletta, joka on täsmälleen sama määrä kuin aiemmalla viikolla.

Kouluihin ja varhaiskasvatukseen kohdentuneita karanteeneja selittääkin Jyväskylässä tiedotteen mukaan tartuntamäärien sijaan se, että tartunnat ovat jälleen siirtyneet aikuisista lasten ja nuorten keskuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat