Mainos

Jyväskylän katuraiskaajalle yli kahden vuoden tuomio – tuomittiin myös ahdistelusta

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Jyväskylän niin kutsutusta katuraiskauksesta epäillyn miehen 2 vuoden ja 2 kuukauden vankeusrangaistukseen. Teko tapahtui Jyväskylässä 14. toukokuuta.

Poliisin aiempien tietojen mukaan raiskaus tapahtui, kun nainen poistui Jyväskylän keskustassa sijaitsevasta ravintolasta aamuyöllä kello kolmen aikaan. Hänen seuraansa oli välittömästi liittynyt mies, joka oli taluttanut vahvasti päihtynyttä naista pois keskusta-alueelta. Nainen ei kyennyt irrottautumaan miehen otteesta. Tapahtumat johtivat raiskaukseen.

Raiskauksen lisäksi mies tuomittiin 6. toukokuuta tapahtuneesta toiseen henkilöön kohdistuneesta seksuaalisesta ahdistelusta. Mies oli halannut asianomistajaa edestäpäin sekä yrittänyt suudella tätä. Asianomistaja oli onnistunut riuhtaisemaan itsensä irti miehen otteesta. Teko tapahtui asianomistajan työpaikalla. Mies myönsi syytteet ja teonkuvauksen, mutta kertoi lopettaneensa teon heti, kun asianomistaja oli häntä kieltänyt.

Käräjäoikeus määräsi asianomistajien nimet sekä raiskausta koskevat tarkemmat tiedot salaisiksi.

Mies määrättiin korvaamaan oikeudenkäyntikulujen lisäksi seksuaalisen ahdistelun uhrille 600 euroa loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä. Raiskauksen uhrille hänet määrättiin korvaamaan 7000 euroa kivusta ja särystä sekä 7000 euroa teon aiheuttamasta kärsimyksestä.

Raiskaustuomioissa käytetty lakikieli herätti runsaasti keskustelua Tapanilan raiskautapauksen yhteydessä. Katso video.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.