Mieskaksikolle vankeutta nuoren naisen törkeästä raiskauksesta – taluttivat uhrin ravintolasta autoon ja toisen miehen asunnolle

Nuori, 1990-luvulla syntynyt nainen joutui törkeän raiskauksen uhriksi heinäkuussa Keski-Suomessa. Käräjäoikeus tuomitsi molemmat tekijät kolmen vuoden vankeuteen.

Tuomiosta laaditusta julkisesta selosteesta ilmenee, että miehille entuudestaan tuntematon uhri oli tullut päihtyneenä ulos ravintolasta, jonka ulkopuolella miehet olivat odottaneet. Nämä menivät heti nuoren naisen luo ja hetken keskustelun jälkeen taluttivat tämän autoon ja veivät toisen miehen asunnolle.

Miehet käyttivät oikeuden mukaan hyväkseen uhrin avutonta tilaa. Toinen miehistä oli ainakin kerran ja toinen kahdesti sukupuoliyhteydessä uhrin kanssa.

Miehistä toinen myös kuvasi puhelimella toisen tekoa. Rikos on oikeuden mukaan aiheuttanut uhrille erityisen tuntuvaa henkistä kärsimystä.

Miehet tuomittiin törkeästä raiskauksesta ja toinen lisäksi sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä.

Lue myös:

    Uusimmat