Jyväskylän kahakka: Äiti, isä ja 8-kuukautinen vauva karkotetaan – "Heitä ei odota Afganistanissa mitenkään hyvä vastaanotto"

Poliisi ja mielenosoittajat ovat joutuneet vastakkain Jyväskylässä toimivassa vastaanottokeskuksessa. Poliisi tuli vastaanottokeskukseen hieman ennen puoltapäivää hakemaan maasta poistettavia ulkomaalaisia.

Jyväskyläläisen kaupunginvaltuutetun Irma Hirsjärven (vas.) mukaan poliisi on tullut poistamaan maasta afgaaniperhettä, johon kuuluvat vanhemmat ja Suomessa syntynyt kahdeksan kuukauden ikäinen vauva.

– Heitä ei odota Afganistanissa mitenkään hyvä vastaanotto. Enempää en voi tästä asiasta sanoa, sanoo Hirsjärvi.

Hirsjärvi kertoo tulleensa paikalle, koska perheen isä pyysi häntä käymään. Hän ei ole kuitenkaan päässyt vastaanottokeskukseen sisälle, vaan on seurannut tilannetta ulkopuolelta.

– Sisäpuolella olevat mielenosoittajat ovat vastaanottokeskuksen asukkaita, jotka vastustavat perheen poistamista maasta. Olen kaupunginvaltuutettuna huolissani siitä, miten tämä heijastuu koko Jyväskylän afgaaniyhteisöön, sanoo Hirsjärvi.

Poliiseja hälytetty lisää

Sisä-Suomen poliisin mukaan poliisit ovat perääntyneet kiinni otettavien asuntoon ja mielenosoittajat ovat estäneet poliisien pääsyn ulos asunnosta.

– Mielenosoittajia on joitakin kymmeniä. Poliisi pyrkii ratkaisemaan tilannetta rauhallisesti, kertoo rikosylikomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisista.

Lisää poliiseja on hälytetty paikalle. Kello 14:n paikkeilla vastaanottokeskukseen oli saapunut seitsemän poliisipartiota niiden poliisien tueksi, jotka tulivat noutamaan maasta poistettavia. Kinnusen mukaan poliiseja pyritään saamaan paikalle enemmänkin.

Rikosylikomisario Kinnunen ei kerro, montako henkilöä ollaan poistamassa Suomesta ja mihin maihin heitä ollaan lähettämässä.

Paikalle saapunut valokuvaaja kertoo, että vastaanottokeskus on eristetty eikä poliisi päästä ketään lähemmäs kuin 30–40 metrin päähän.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja