Mainos

Jyväskylän afgaaniperheen maasta poistaminen etenee – isä KSML:lle: "Jos menemme takaisin, meidät tapetaan"

Jyväskyläläisen kaupunginvaltuutetun Irma Hirsjärven (vas.) mukaan poliisi oli tullut poistamaan maasta afgaaniperhettä, johon kuuluvat vanhemmat ja Suomessa syntynyt kahdeksan kuukauden ikäinen vauva.

– Heitä ei odota Afganistanissa mitenkään hyvä vastaanotto. Enempää en voi tästä asiasta sanoa, sanoo Hirsjärvi.

Keskisuomalaisen haastatteleman perheen isän mukaan perhe on kotoisin Ghaznin maakunnasta ja he ovat shiiamuslimeita. Perheen mukaan alueella on käynnissä täysi sota.

– Jos menemme takaisin, meidät tapetaan, perheen isä sanoi Keskisuomalaiselle.

Ghaznin maakunta on osin Talebanin hallinnassa, ja Afganistanin keskushallinto menetti alueita Talebanille viimeksi viime kuun lopulla.

Hirsjärvi kertoi tulleensa paikalle, koska perheen isä pyysi häntä käymään. Hän ei ole kuitenkaan päässyt vastaanottokeskukseen sisälle, vaan on seurannut tilannetta ulkopuolelta.

– Sisäpuolella olevat mielenosoittajat ovat vastaanottokeskuksen asukkaita, jotka vastustavat perheen poistamista maasta. Olen kaupunginvaltuutettuna huolissani siitä, miten tämä heijastuu koko Jyväskylän afgaaniyhteisöön, Hirsjärvi sanoo.

Jyväskylässä poliisi on joukkojenhallintajoukkojen avulla siirtänyt maasta poistettavan afgaaniperheen pois Salmirannan vastaanottokeskuksesta. Perhettä pois kuljettaessaan poliisi käytti kaasusumutinta mielenosoittajia vastaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.