Jyväskyläläinen nainen viritti uhrilleen hunaja-ansan ja sitten saapuivat apurit: Esiin vedettiin ”punaista ainetta sisältävä ruisku” ja uhri kynittiin pankkitiliä myöten puhtaaksi

Naista syytetään Keski-Suomen käräjäoikeudessa hunaja-ansa-operaatiosta Jyväskylässä syyskuun lopulla. Syyttäjän mukaan nainen houkutteli uhrin internetin treffisivuston kautta asunnolleen. Pian nainen alkoi vaatia uhrilta rahaa, ja asunnolle saapui syyttäjän mukaan kaksi miestä.

Nainen uhkasi syyttäjän mukaan uhria perusteettomalla rikosilmoituksella alaikäiseen sekaantumisesta ja seksuaalisesta häirinnästä. Uhria uhattiin myös sähköshokeilla, montulle viemisellä ja ruiskulla, joka sisälsi punaista ainetta. Lisäksi nainen uhkasi syyttäjän mukaan miehen sukulaisia.

Uhkauksilla uhri pakotettiin syyttäjän mukaan luovuttamaan puhelin, auto, avaimet, lompakko, pankkikortti, tunnusluku ja verkkopankkitunnukset. Sen jälkeen nainen teki muun muassa tilisiirtoja omille tileilleen yli 100 000 euron edestä. Miehen nimissä nostettiin lisäksi luottoja.

Syyttäjä vaatii naiselle yli kahden vuoden vankeutta törkeästä kiristyksestä, törkeästä maksuvälinepetoksesta, törkeästä vapaudenriistosta ja kolmesta petoksesta.

Syytettynä on myös kaksi miestä. Toista syytetään syytetään avunannosta kiristys-, maksuvälinepetos- ja vapaudenriistorikoksiin. Yhtä miestä syytetään jutussa rahanpesusta.

Nainen on kertonut poliisille tehneensä tilisiirtoja ja nostaneensa rahoja epäillyn uhrin tililtä, mutta kiistänyt rikoksen. Naisen mukaan hänellä oli asianomistajan suostumus rahansiirroille. 

Lue myös:

    Uusimmat