Jysäyttääkö Ferrari yllätyksen Turkissa? Tallille tarjoutumassa "hyvä mahdollisuus"

Turkin GP:stä uhkaa tulla poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi lottoa. Tämä voi tarjota yllättävän menestysmahdollisuuden sellaisille talleille, jotka eivät muuten taistelisi aivan kärkisijoista. Yhtenä tällaisena tallina voi pitää Ferraria, jonka käyrä on osoittanut viime viikkoina voimakkaasti ylöspäin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Turkin GP suorana 13.–15.11.
La: 3. harjoitukset klo 10.55, aika-ajot klo 13.55, ennakkotunnelmat klo 13.00
Su: Turkin GP klo 12.05, ennakkotunnelmat klo 11.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrarin vauhti vaikeissa olosuhteissa oli silmiinpistävää. Charles Leclerc ja Sebastian Vettel olivat ensimmäisissä harjoituksissa sijoilla kolme ja viisi, toisissa harjoituksissa sijoilla kaksi ja kahdeksan. Vastaavaa ei Ferrarilta ole tällä kaudella nähty.

– Alkuun en ollut ollenkaan vakuuttunut pidosta, ja ajattelin, että edessä olisi todella huono päivä. Mutta muutaman kierroksen jälkeen aloin nauttia siitä. Oli itse asiassa erittäin hauskaa ajaa niin vähäisellä pidolla. Emme oppineet paljoakaan, mutta ajamisen puolesta oli hauskaa, ja olimme myös erittäin kilpailukykyisiä, Leclerc kertasi ensimmäistä ajopäivää formula1.comin mukaan.

Vaikka ensimmäisten harjoitusten tulosluetteloista ei varsinaisesti voi päätellä mitään, fakta on, että olosuhteet olivat samat kaikille, eivätkä olosuhteet välttämättä parane viikonlopun edetessä – ainakaan merkittävästi.

Perjantaina illalla satoi jo, ja myös aika-ajopäivälle on ennustettu sateita.

– Minä en usko, että olosuhteet paranevat paljoakaan, joten on hyvä, että saimme kasaan paljon kilometrejä ymmärtääksemme olosuhteita. Toivottavasti pystymme maksimoimaan tuloksen lauantaina, Leclerc tuumi.

Kysyttäessä siitä, pystyykö Ferrari jatkamaan vahvaa vauhtia myös lauantaina, nuori monacolainen oli harvinaisen toiveikas.

– Toivon todella niin. Sääennuste ei näytä kovin hyvältä. En tiedä, minkälaista ajaminen on sateella, koska jo perjantaina tuntui kuin olisimme ajaneet sateella. Lauantaista tulee vaikea päivä, mutta jos teemme kaiken täydellisesti, luulen, että voimme olla melko kilpailukykyisiä. Se voi olla hyvä mahdollisuus meille.

Lue myös:

    Uusimmat