JYPin komea johto suli tylysti HIFK:n käsittelyssä – "Tämä on henkisesti vaikeaa"

Maalikooste: HIFK - JYP 2:55
Videolla HIFK-JYP -ottelun kaikki maalit.

JYPin ankea vierassaldo jääkiekkoliigassa jatkui, kun HIFK nousi perjantai-iltana 3–2-voittoon ja aiheutti jyväskyläläisille kahdeksannen peräkkäisen vierastappion. Neljäntenä oleva HIFK nousi voittoon päätöserässä Teemu Tallbergin (1+1), Sebastian Dykin ja Joonas Lyytisen maaleilla.

Lyytisen voittomaali syntyi varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

– Näytimme sisua. Saimme tärkeän kavennusmaalin heti kolmannen erän alkuun ja sen jälkeen rummutettiin. Lämmittää, että tulee onnistumisia itsellekin, kauden yhdeksännen maalinsa ja liigauransa ennätyksen tehnyt puolustaja Lyytinen summasi.

JYP johti kahden erän jälkeen 2–0 Robert Rooban lähietäisyydeltä tekemillä maaleilla. Myös maalivahti Markus Ruusu (37 torjuntaa) pelasi hyvin, mutta jyväskyläläisten lopun hyytyminen oli kohtalokas.

– Taistelimme hyvin ja olimme kiinni voitossa, mutta emme pystyneet vastaamaan vastustajan myllytykseen. Olen ylpeä nuoresta pakistostamme, joka jaksoi vääntää. "Make" antoi maalivahtipelillään mahdollisuuden voittaa. Robertilta väkevää pelaamista, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kiitteli.

JYP on napannut kolmen pisteen vieraspotin vain kerran tällä kaudella ja on juuttunut sarjan tyvipäähän.

– Varmasti tämä on henkisesti vaikeaa, mutta pitää uskoa omaan toimintaan ja siihen, että arjessa tehtävä työ kantaa hedelmää.