JYP juhli juhlaottelunsa päätteeksi – maalitykille kaivattu onnistuminen

JYP tekee 2-1 maalin 1:05
Video: Robert Rooba naulaa jatkoajalla JYPille voittomaalin

Jyväskylässä elettiin perjantaina juhlahumussa, kun jääkiekkoliigan JYP sai täyteen 2 000 ottelua kotoisessa pääsarjassa. Jyväskyläläisseura on seitsemänneksi eniten pääsarjaotteluita pelannut seura.

JYP sai palkintonsa, kun se voitti juhlapelissä HIFK:n jatkoajalla 2–1.

Ottelu HIFK:ta vastaan kehkeytyi melkoiseksi trilleriksi. Ottelussa mentiin pitkään 1–1-tilanteessa, mutta maalipaikkojakin riitti. Vaarallisimmat niistä tulivat HIFK-maalille, kun kiekko kävi kaksi kertaa Roope Taposen vartioiman maalin tolpassa.

Voittajaa haettiin lopulta jatkoajalla, jolla kotiyleisö sai lisää aihetta riemuun. Hurrikaaniryhmän kapteeni Robert Rooba huudatti kauden suurinumeroisinta yleisöä, 3 922 katsojaa, läpiajonsa päätteeksi. 2–1-osuma oli tulosvastuuta nauttivan hyökkääjän kauden toinen.

– Maali tuli hienoon paikkaan. Ei tarvitse kummoinen asiantuntija olla, että tietää paineen, jos maaleja ei ole tullut. Olen yrittänyt painaa hommia joukkueelle ja jossain vaiheessa palkinto tulee, Rooba kertaa.

Rooba iski toissa kaudella JYPissä peräti 30 maalia. Tämän jälkeen hän hyppäsi KHL:ään Severstalin riveihin.

JYPille kyseessä oli kauden ensimmäinen kerta, kun se voittaa kaksi ottelua peräkkäin. Voitto nosti sen sarjassa kymmenenneksi. HIFK on Liigassa sijalla 12.

Paikalla ottelua oli seuraamassa liuta seuralegendoja, kuten seuran liigataipaleen ensimmäinen kapteeni Ari Kankaanperä

Lue myös:

    Uusimmat