JVG kilpailee keskenään vain urheillessa: Olemme joukkuepelaajia

Räppiduo JVG nähdään toukokuussa Hartwall Arenalla. Miten kaksikko jaksaa viettää aikaa yhdessä työssä ja vapaalla?

Räppärit Jare Brand ja VilleGalle muodostavat JVG:n, josta on kasvanut yksi Suomen suosituimpia rap-yhtyeitä. Duo kertoi tiistaina konsertoivansa Hartwall Arenalla 28. toukokuuta.

Viime vuoden puolella kaksikko ei vielä ollut vakuuttunut, pystyisikö se vetämään Tavastiaa täyteen.

Lokakuussa Tavastia kuitenkin myytiin loppuun. Uudenvuodenpäivänä miehet järjestivät Tavastialla ikärajattoman keikan yhdessä Mikael Gabrielin kanssa ja myivät salin jälleen täyteen.

Harwallin keikasta JVG on innoissaan. Suomiräppäreistä ainoastaan Cheek ja Elastinen ovat konsertoineet Hartwall Arenalla ennen JVG:tä.

– Jengillä on ollut huikea vastaanotto ilmoitukselle. Voi riittääkin porukkaa täyttämään Hartwall Arena. Saadaan ehkä enemmänkin jengiä kuin Tavastialle. Kiva päästä isolle areenalle, hyväntuulinen Brand fiilistelee MTV.fille.

Aiemmin räppärit ovat ”luritelleet" tunnin keikoillaan, mutta kokoluokan muuttuessa myös show tulee muuttumaan. Yksityiskohtia konsertista, sen puitteista tai mahdollisista vierailijoista Jare ja VilleGalle eivät osaa vielä kertoa.

– Tämä on meidän ensimmäinen iso konsertti, nyt joudutaan rakentamaan. On siistiä päästä suunnittelemaan kunnon setti. Sillä painetaan sitten läpi kesän! Brand kertoo suunnitelmista.

Jare ja VilleGalle eivät tee ainoastaan musiikkia yhdessä, vaan he myös pyörittävät PME Records -levy-yhtiötä yhdessä. He myös viettävät valtaosan vapaa-ajasta yhdessä.

Vaikka he ovat olleet vuosia aktiivisesti tekemisissä, miehet eivät ole toisiinsa kyllästyneet.

– Siinä on muutakin porukkaa pyörimässä koko ajan, niin ei tarvitse keskenämme kinastella, VilleGalle kertoo miesten keskinäisen rauhan avaimeksi.

Räppärit eivät myöskään miellä, että heidän välillään olisi ammatillista kilpailua.

– Keikkamatkoilla pelataan änäriä (NHL-konsolipeliä), silloin voi olla kilpailua. Tai jos päästään biljardipöydän ääreen, VilleGalle toteaa.

Miehet tähdittävät myös nettisarja Off Seasonia, jossa he kokeilevat eri lajeja, kuten tuulitunnellia, motorcrossia tai sisäsurffausta. VilleGalle lisää, että tuolloin saattaa touhu äityä pienesti kilpailuksi.

– Viikottain pelataan lätkää ja kesäisin futista, pysyy sillä se kisailu päällä, Brand naurahtaa.

– Olemme joukkuepelaajia, hän summaa.

Lue myös:

    Uusimmat