JVG kansainvälisistä markkinoista: "Ei meidän lontoolla lähdetä ulkomaille"

6:31

JVG on ylpeä oman levy-yhtiönsä artistista Almasta, joka niittää mainetta ulkomailla. 

Suursuositun JVG-yhtyeen tarinan kertova, Laura Frimanin kirjoittama uutuuskirja Etenee – JVG:n tarina (Siltala, 2016) julkaistiin tänään.  Kaksikko kertoi Huomenta Suomessa, kuinka heidän uransa alkoi vitsillä.

JVG:n Jare ja VilleGalle ovat olleet ystäviä jo hyvin nuoresta asti, mutta musiikkia he ovat tehneet yhdessä viimeiset kuutisen vuotta.

– Kirja on hyvä välitsekkaus itsellekin. Ei olla kuin kuutisen vuotta oltu esillä, niin ei ole itsekään oikein ehtinyt nähdä, mitä tässä on tullut tehtyä. Toi on tommoinen kompakti fanipläjäys. Ei syvä elämänkerta – tehdään se sitten myöhemmin, Jare kertoo.

– Tossa on hauska tarina nuorisolle, jos haluaa lukea, mitä voi tulla, kun kaksi nuorta jätkää pistää päät yhteen ja lähtee tekemään täysillä omaa juttuaan, VilleGalle jatkaa.

VilleGalle oli tehnyt musiikkia ennemminkin, mutta kaksikon yhteistyö lähti lopulta liikkeelle kujeilusta kavereiden kesken.

–Tehtiin yksi biisi vähän vitsillä kavereille ja kaikki lähti etenemään. Vitsillä sisään ja kirjalla ulos, Jare veistelee.

Kaksikon mukaan heidän kielitaidoilla ei lähdetä tekemään räppiä englanniksi. Heidän PME-levy-yhtiöstään lähtöisin oleva Alma on niittänyt mainetta maailmalla tehtyään yhteistyötä muun muassa saksalaisen huippu-DJ Felix Jaehnin kanssa Bonfire-jättihitillään.

– Ei meidän lontoolla lähdetä ulkomaille kylläkään. Meidän levy-yhtiöstä ollaan kuitenkin saatu Alma maailmalle jo, niin sitä on hieno seurata. Toivottavasti mekin päästään sinne paimentamaan niitä junnuna sitten, kun oma ura loppuu ja pyöritään lavasteissa, kaksikko naureskelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja