MTV Uutiset mukana JVG:n virtuaalikeikalla – "Tämä on ennennäkemätön setti"

JVG esiintyi vappuaattona 2020 virtuaalisessa todellisuudessa, jonka jokainen saattoi katsoa ilmaiseksi kotonaan. MTV Uutiset pääsi tutustumaan keikan puitteisiin jo etukäteen.

Räppärikaksikko JVG eli Jare ja VilleGalle heittivät poikkeuksellisen vappukeikan koronakriisin keskellä. Suosikkiräppärit esiintyivät virtuaalisessa livekonsertissa. MTV Uutiset Live

näytti keikan ensimmäiset puoli tuntia suorana lähetyksenä.

MTV Uutiset pääsi tutustumaan suosikkiräppäreiden kenraaliharjoituksiin. He esiintyivät todellisuudessa green screenin edessä, mutta katsojat näkivät heidät niin kuin räppärit olisivat olleet Helsingin Senaatintorilla sijaitsevalla esiintymislavalla.

Katsojat näkivät ruutujen välityksellä, että virtuaalitodellisuuden lava on massiivisen kokoinen. Näin ei kuitenkaan oikeastaan ole. Se on todellisuudessa paljon pienempi, johon räppärikaksikko on tottunut.

– Olemme harjoitelleet tätä muutaman päivän bändin kanssa ja käyneet läpi, miten tämä toteutuu, VilleGalle kertoi.

Lavan edessä on kolme isoa valkokangasta, johon on heijastettu näkymä lavalta senaatintorille. Keikan aikana rekisteröityneet katsojat voivat lähettää JVG:lle viestejä keikan aikana.

– Katsojille on mahdollisuus valita oma avatar-hahmo vaikka kännykän kautta. Sen jälkeen voit mennä yleisöön ja laittaa meille peukkua tai sydäntä tai nostaa käsiä ilmaan. Me näemme katsojien reaktiot, Jare kertoi.

– Tiedoksi, että ei ole pakko valita avataria, jos haluaa katsoa keikkaa. Voi myös vain laittaa lähetyksen pyörimään, VilleGalle jatkoi.

JVG ei osannut yhtään arvioida, paljonko he odottivat virtuaalikeikalle katsojia.

– Kannattaa katsoa, vaikka JVG:n musa ei kiinnostaisi. Tämä on ennen näkemätön setti. Kannattaa katsoa edes vähän aikaa, että tajuaa, miten upea juttu tämä on, VilleGalle suositteli.

4:34

Otsikkoa muokattu 30.4. klo 20.16.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja