Mainos

Eristysosaston vanki sytytti tulipalon sellissään – "Vaikea sanoa, mikä tekoon on motivoinut"

Kuopion vankilan eristysosaston vanki sytytti tulipalon omassa sellissään, kertoo Kuopion vankilan johtaja Harri Pohjolainen.

Tapauksesta ei aiheutunut henkilövahinkoja, sillä vankilan henkilökunta ehti puuttua tilanteeseen nopeasti.

– Vanki saatiin sellistä ulos ja vanki on nyt siirretty toisiin tiloihin. Tilanteesta syntyi ainoastaan lieviä esinevahinkoja.

Pohjolainen ei osaa kertoa, mitä vanki sytytti sellissään palamaan.

– Tyypillisesti sytytetään patjoja, vuodevaatteita ja roskiksia. Vaikea kuitenkaan sanoa, mikä tähän tekoon on motivoinut. Teko on saattanut liittyä esimerkiksi vangin saamiin huonoihin uutisiin, kuten epämieluisaan tuomioon tai parisuhteen päättymiseen, Pohjolainen arvioi.

Eristysosaston muita vankeja ei evakuoitu

Pohjolaisen mukaan osaston muita vankeja ei evakuoitu.

– Ei tämä ihan tavallista vankilan arkea ole, mutta aika ajoin sattuu vastaavia tilanteita. Henkilökunta on toiminut tässä tilanteessa hyvin. Toki tällainen tilanne herättää aina ympäristössä huomiota, kun vankilaan tulee paloautoja. Vankilassamme on automaattinen sammutusjärjestelmä, turvallisuus on siltä osin siis korkealla tasolla.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Kuopion vankilasta kello 18.21. Aluksi hälytys ilmoitettiin pelkkänä palohälytyksenä, mutta tehtäväluokkaa korotettiin myöhemmin suureksi rakennuspaloksi.

Paikalle hälytettiin lähes kymmenen pelastuslaitoksen yksikköä. Lisäksi paikalla oli poliisipartiota.

– Pari partiota on poliisista. Jotain savua siellä on, evakuointi on ollut käynnissä. Ilmeisesti myös vankeja on evakuoitu, arvioi Jari Uusitalo Itä-Suomen poliisilaitoksen tilannekeskusta MTV:lle aiemmin, jolloin tilanne oli vielä epäselvä.

Juttu päivitetty kauttaaltaan kello 19.25.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.