Riihimäen vankilanjohtaja MTV Uutiset livessä: ”Tuli ja suljettu laitos ovat aina äärimmäisen vakava yhdistelmä”

Riihimäen vankilassa tänään roihunnut tulipalo sai alkunsa, kun petivaatteita sytytettiin tahallisesti palamaan vankilan kahdessa eri sellissä. Teon motiivit eivät ole vielä selvillä. MTV Uutiset haastatteli Riihimäen vankilan johtaja Pasi Oksaa.

– Henkilökunta havaitsi, että yhdellä osastolla oli syttynyt tulipalo ja siellä oli useampi pesäke. He hoitivat alkusammutukset ripeästi ja ammattitaitoisesti. Sen jälkeen palokunta tuli paikalle, Oksa kertoo.

Palokunta tarkasteli tiloja ja hoiti loppusammutustyöt ja savunpoiston.

– Osasto evakuoitiin väistötiloihin tilapäisesti. Kun tilanne oli ohi, päästiin siivoushommiin.

"Tupakointi on sallittua toistaiseksi"

Palo saatiin sytytettyä tupakointivälineillä.

– Vankilassa tupakointi on sallittua vielä toistaiseksi – ainakin tämän vuoden ajan. Ensi vuonna alkaa Savuton Rise 2020 -hanke. Silloin olisi tarkoitus kieltää tupakointi. Sillä saataisiin ainakin vähennettyä mahdollisuuksia tämänkaltaisiin tapahtumiin. Mutta tällä hetkellä tulentekovälineet ovat sallittuja suurimassa osassa suomalaisia vankiloita, Oksa selvittää.

Teon motiivit eivät ole vielä selvillä.

– Meillä on vain epämääräisiä arvailuja. Poliisin tehtävänä on selvittää mahdollinen motiivi.

Oksa ei kommentoi väitteitä siitä, että taustalla olisi mielenterveysongelmia.

– Kysymyksessä on rikos. Tällainen on aina vakava teko. Tuli ja suljettu laitos on aina äärimmäisen vakava yhdistelmä. Mutta olemme varautuneet tällaisiinkin tapahtumiin ja henkilökunnan ja pelastuslaitoksen hyvän yhteistyön ansiosta pystyimme tämän hoitamaan ripeästi. Aika vähän tuli omaisuusvahinkoja – lähinnä savu- ja nokihaittoja.


Lue myös:

    Uusimmat