Juupajoen tapahtumista uutta tietoa: Nainen loukkaantui erittäin vakavasti, poliisi ampui epäillyn

Keskusrikospoliisi on aloittanut esitutkinnan Pirkanmaalla Juupajoella väkivaltarikostehtävänä alkunsa saaneista tapahtumista.

Tehtävä sai alkunsa, kun poliisi sai tänään tiistaina noin kello 10.30 tehtävän Juupajoella sijaitsevaan asuinrakennukseen. 

Alkutietojen perusteella rakennuksessa oli tapahtunut epäilty väkivaltarikos. 

Poliisin saapuessa paikalle oli rikoksista epäilty poistunut paikalta. Poliisin mukaan epäilty on vuonna 1977 syntynyt mies.

Väkivaltarikoksen uhri puolestaan on vuonna 1991 syntynyt nainen. Epäilty ja nainen tunsivat toisensa. Nainen loukkaantui tilanteessa erittäin vakavasti, poliisi tiedottaa.

Epäilty pakeni poliisia, mutta jäi kiinni pari tuntia myöhemmin Ruoveden puolella tiellä 66. Poliisi etsi epäiltyä myös Mänttä-Vilppulan alueelta.

Poliisi pysäytti epäillyn kuljettaman ajoneuvon piikkimatolla. 

– Pysäyttämisen jälkeen epäilty ampui poliiseja kohti, ja poliisit joutuivat käyttämään tilanteessa asetta. Epäilty sai tilanteessa ampumavammoja, poliisi kertoo tiedotteessa. 

Poliisi antoi epäillylle hätäensiapua, mutta hän kuoli tapahtumapaikalla. Poliiseja ei loukkaantunut tilanteessa.

Esitutkinnassa rikosnimikkeitä ovat tällä hetkellä muun muassa murhan yritys, tapon yritys, liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja ampuma-aserikos. 

Rikosnimikkeet ja epäiltyjen rikosten määrät tarkentuvat esitutkinnan edetessä. Lisäksi poliisi tekee kuolemansyyn selvittämisen.

– Tällä hetkellä poliisilla ei ole vielä tietoa esimerkiksi tapahtumiin johtaneista syistä. Vaikka epäilty on kuollut, poliisi selvittää teon tapahtumat, motiivit ja taustat niin perusteellisesti kuin mahdollista, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto Keskusrikospoliisista tiedotteessa.

– Lisäksi poliisi selvittää muun muassa sitä, onko sivullisiin kohdistunut pakomatkan aikana uhkaa.

Poliisien aseen käytöstä on käynnistetty esitutkintalain mukainen esiselvitys. Sen tutkintaa johtaa erikoissyyttäjä Jonna Ryynänen valtakunnansyyttäjän toimistosta. 

Lue myös:

    Uusimmat