Kaksi vangittu Kärsämäen kiinniottotilanteesta, jossa poliisi ampui ihmistä – aseenkäyttö selvitetään

Oulun käräjäoikeus on vanginnut kaksi ihmistä, joihin liittyy poliisin viimeviikkoinen aseenkäyttö Kärsämäellä. Poliisi käytti viime torstaina asetta uhkaa aiheuttaneen ihmisen taltuttamiseen.

Käräjäoikeus määräsi vangittavaksi miehen, jota epäillään kahdesta murhan yrityksestä ja törkeästä huumerikoksesta sekä naisen, jota epäillään törkeästä huumerikoksesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. 

Molemmat vangittiin todennäköisin syin rikoksista epäiltyinä.

Rikosepäilyjen esitutkintavastuu on siirtynyt Keskusrikospoliisille, tiedottaa Oulun poliisi. Poliisin aseenkäytöstä virkatehtävässä tehdään esitutkintalain mukainen esiselvitys valtakunnansyyttäjän toimistossa.

Poliisi ampui ihmistä jalkaan

Valtakunnansyyttäjän toimiston mukaan poliisi sai ajoneuvon tarkistamista koskevan tehtävän Kärsämäellä viime torstaina. 

Poliisin saaman ilmoituksen mukaan parkkipaikalla ollut henkilöauto oli valunut ojaan.

Tapahtumapaikalla poliisi tapasi aseistautuneen ihmisen, joka ei totellut poliisin käskyjä ja luopunut aseesta. Valtakunnansyyttäjän toimiston mukaan poliisi ampui ihmistä jalkaan.

Poliisi tiedotti aiemmin, että ampumisen kohteena ollut ihminen loukkaantui ja hänet vietiin Ouluun hoidettavaksi. Poliisin mukaan hänellä ei kuitenkaan ole hengenvaaraa.

Poliisi ei torstaina kommentoinut ampumalla taltutetun henkilön sukupuolta. Poliisi kertoi kuitenkin, että asiasta kirjattiin rikosilmoitus poliisin väkivaltaisesta vastustamisesta.

STT ei maanantaina tavoittanut tapauksen tutkinnanjohtajaa.

Lue myös:

    Uusimmat